Image

NA BAZI PROGRAMA
AUTODESK REVIT

DIGITALNI BLIZANCI

NA BAZI PROGRAMA AUTODESK REVIT

TeamCAD
BIM CONSULTANTS

TeamCAD se bavi CAD/BIM konsaltingom, upravljanjem podacima, procesnim inženjeringom i radi na polju virtuelne realnosti (VR).

Pored navedenog, TeamCAD je i Autodesk Gold Partner, Autodesk trening i sertifikacioni centar, Autodesk Service Provider.

Svoju ponudu upotpunjuje i zastupanjem sledećih kompanija i njihovih proizvoda: ChaosGroup (V-Ray), Transoft Solutions, Unity, CAD Studio (PlantTools), Adobe, Bexel Consulting, Microsoft.
Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa uslugama ili proizvodima.

TeamCAD
PROFESIONALCI

Naš tim, koji između ostalih članova čine i - arhitektonski, građevinski, mašinski i GIS inženjeri, poseduje preko 25 godina iskustva u korišćenju i radu u Autodesk programima. .

Vođeni strašću prema novim tehnologijama, projektovanju i inženjeringu, prepoznati smo po brzom odzivu na upite klijenata, visoko-kvalitetnoj tehničkoj podršci i razvoju rešenja po specifičnoj porudžbini koja isporučujemo u dogovorenom roku.

Usluge koje nudimo, zasnovane na najnovijem hardveru i softveru, integrišu znanje iz nekoliko oblasti, većinom iz proizvodnog mašinstva, arhitekture, građevinarstva, elektro, mašinskih i ViK instalacija i GIS-a.

Iskusan smo tim i posedujemo dugogodišnje iskustvo iz nekoliko oblasti: implementacije Autodesk BIM tehologije, razvoja i održavanja digitalnih blizanaca, CAD projektovanja i upravljanja, CAD i BIM konsaltinga, projektovanja rešenja u procesnoj industriji, GIS-a, 3D modelovanja, animacije i VR animacije, vektorizacije i digitalizacije.

DIGITALNI BLIZANCI
ESKPERTIZA

TeamCAD poseduje iskustvo u radu sa digitalnim blizancima.

Bavi se izradom i održavanjem digitalnih blizanaca, analizom kolizija, CFD analizom, konvertovanjem 3D podataka, održavanjem objekata, analizom životnog ciklusa objekta, upravljanjem projektnim podacima na BIM 360 platformi kako bi se poboljšala transparentnost životnog ciklusa projekta i svih učesnika na projektu.

DIGITALNI BLIZANCI
ISKUSTVO

TeamCAD inženjeri učestvovali su u razvoju i kreiranju prvog digitalnog blizanca u Srbiji.

Tržni centar „SAD NOVI BAZAAR“ se nalazi u centru Novog Sada, na početku pešačke zone i već godinama predstavlja neizbežno mesto za kupovinu. Prostire se na četiri nivoa, na oko 9.000 m2 komercijalnog prostora.

SAD NOVI
BAZAAR

Otvoren je 1984. godine i smatran je za jedan od najlepših objekata te vrste u tadašnjoj državi.

Preduzeće za projektovanje i inženjering „ME.COM“ iz Beograda je 2005. godine uradilo projekat rekonstrukcije. Odgovorni projektant je Ksenija Bulatović, dipl.inž.arh. Rekonstruisani objekat je otvoren 2006. godine. Danas tržnim centrom upravlja Mat-real Estate, deo kompanije Matijević iz Novog Sada.
Image

IZAZOVI
NA PROJEKTU

Standardni izazovi pri upravljanju objektima ove vrste:

  • Potrebno je obezbediti energetsku efikasnost objekta i smanjiti troškove klimatizacije
  • Neophodno je imati tačnu informaciju o količini i poziciji opreme (elementi klimatizacionog sistema, elementi protivpožarnih sistema, elektro instalacija…)
  • Za svu navedenu opremu, potrebno je imati informaciju o garanciji, servisnim intervalima i životnom veku.
  • Za potencijalne klijente, potrebno je obezbediti pravovremenu informaciju o slobodnom prostoru za zakup.
  • U slučaju da klijent ima potrebe za prilagođavanjem prostora, bitno je brzo doći do informacije o pregradnim i nosećim zidovima…
  • U slučaju izmena, neophodno je pravovremeno uneti informacije o izmeni u 3D model i tehničku dokumentaciju.

Dodatni izazov je bila činjenica da je zgradu projektovao arhitekta Milan Mihelič davne 1972. godine pa samim tim nije postojala dokumentacija u digitalnom obliku.

Image

RAZREŠENJE
PROBLEMA

Kako TeamCAD i kompanija Matijević uspešno sarađuju godinama, a i novosadski ogranak TeamCAD-a se nalazi u poslovnom delu tržnog centra "SAD NOVI BAZAAR", odlučili smo da zajedničkim snagama kreiramo prvu fazu digitalnog blizanca objekta i dodatno iskoristimo najnovije tehnologije, koje omogućavaju korisniku pregled i kretanje kroz model digitalnog blizanca u internet pretraživaču, bez potrebe za instalacijom bilo kog 3D programskog paketa.

Ukoliko želite da prošetate kroz digitalni model tržnog centra "SAD NOVI BAZAAR" molimo vas da kliknete ovde.

Image

VR PREZENTACIJA PRVOG
DIGITALNOG BLIZANCA U SRBIJI

UPIT

KURS

TEHNIČKA PODRŠKA

BESPLATNE INFORMACIJE

KORISNE ADRESE

DODACI

© 2023 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.