INVENTOR PROFESSIONAL

Parametrizovani program za projektovanje i simulaciju u oblasti mašinstava.

INVENTOR PROFESSIONAL

Parametrizovani program za projektovanje i simulaciju u oblasti mašinstava
Najvažnije Autodeskovo rešenje za digitalne modele u mašinstvu. Omogućava proveru svih karakteristika 3D modela proizvoda bez njegove izrade ili fizičkog testiranja. Omogućavajući korišćenje digitalnog prototipa za vizuelizaciju i simulaciju proizvodnje, Inventor pomaže u komunikaciji između projektanata, smanjenju grešaka i u izradi više inovativnih proizvoda.

Autodesk Inventor je kompatibilan sa programima Autodeska koji se bave: industrijskim dizajnom proizvoda (Autodesk Alias), projektovanjem energetskih postrojenja (AutoCAD modul Plant 3D), projektovanjem instalacija u visokogradnji (Autodesk Revit MEP), projektovanjem alata za plastiku (Autodesk Moldflow), FEA analizom proizvoda (Autodesk Simulation CFD, Autodesk Nastran), vizuelizacijom i prezentacijom proizvoda (Autodesk 3ds Max), programiranjem CNC mašina (Autodesk Inventor CAM), upravljanjem tehničkom dokumentacijom (Autodesk Vault)…
Image
Image
Image
Image
Autodesk Inventor Professional je moguće integrisati i sa ostalim programskim sistemima drugih kompanija kao što su ANSYS, InventorCAM, SigmaNEST, Woodwork for Inventor...

INVENTOR PROFESSIONAL - OSNOVNE KARAKTERISTIKE

PROJEKTOVANJE KONSTRUKCIJA

Projektovanje konstrukcija sa standardnom bazom profila i ukrajanjem istih. Mogućnost FEA analize konstrukcije i prikaz iste sa svim elementima u tehničkoj dokumentaciji.

PARAMETRIZACIJA

Mogućnost parametrizacije na nivou skice, modela, sklopa i tehniče dokumentacije. Pogodno za projektovanje tipskih i grupnih tehnoloških procesa.

MAŠINSKI ELEMENTI I ZAVARIVANJE

Jednostavno definisanje standardnih mašinskih elemenata sa proračunom kao i zavarenih spojeva. Baza sa preko 2 miliona standardnih mašinskih elemenata.

ANYCAD

Međuoperativnost sa modelima nastalim u drugim programskim sistemima kao što su: Creo, SOLIDWORKS, CATIA, NX, Solid Edge.

SHAPE GENERATOR

Tehnologija koja omogućava definisanje optimalnog oblika proizvoda na osnovu opterećenja. Takođe, tu su i alati za prilagođavanje prozvoda konkretnom procesu proizvodnje.

MBD

Definisanje tehničke dokumentacije u 3D okruženju i izvoz iste 3D PDF format. Mogućnost definisanja kota u 2D tehničkoj dokumantaciji na osnovu kota u 3D tehničkoj dokumentaciji.

SHEET METAL

Konstruisanje proizvoda od lima. Prikazivanje razvijene forme lima sa definisanim linijama za savijanje kao i izvoz u .dxf. i .dwg format.

PREZENTACIJE

Modul za jednostavno definisanje montaže i demontaže proizvoda kroz prikaz u video formatu ili tehničkoj dokumentaciji. Potpuna asocijativnost sa modelima i sklopovima.
Preuzmite PDF fajl sa više detalja o programu Autodesk Inventor Professional.

UPIT

KURS

TEHNIČKA PODRŠKA

BESPLATNE INFORMACIJE

KORISNE ADRESE

DODACI

© 2023 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.