Inventor Tolerance Analysis

Proizvodne tolerancije imaju značajan uticaj na troškove proizvodnje i kvalitet proizvoda. Softver po imenu Inventor Tolerance Analysis je dizajniran da pomogne korisnicima Inventora da donesu bolje odluke prilikom definisanja proizvodnih tolerancija. Softver se integriše u Inventor i donosi sledeće funkcije:

Analiza tolerancija
Analizom dimenzija i tolerancija u 3D modelima, pa i onih najsloženijih, mogu se u velikoj meri izbeći problemi u proizvodnji i montaži otklanjanjem grešaka u najranijoj fazi, tj. u fazi dizajniranja i konstruisanja.

Integrisanje sa Inventorom
Nakon instaliranja, softver se integriše u Inventor, čime je omogućeno analiziranje tolerancija na sklopovima nastalim u Inventoru, ali i u drugim CAD alatima.

Napredni rezultati merenja
Softver omogućuje analiziranje tolerancija pomoću nekoliko metoda, i to: metodom najgoreg slučaja, RSS (eng. root sum square) metodom, i metodom statističke analize. Dobijeni rezultati se mogu prikazati kao Cpk, Sigma, DPMO (eng. Deffect per Million Opportunities), ili Yield.

Kreiranje izveštaja
Kreiranjem izveštaja je omogućeno predstavljanje rezultata inženjerima u proizvodnji i inženjerima u kontroli kvaliteta u cilju ostvarenja određenih ušteda.

Softver je dostupan samo kao deo PD&M (Product Design & Manufacturing) kolekcije proizvoda koja se sastoji od sledećih programa:
Inventor Professional,
AutoCAD (uključuje Mechanical, Electrical i druge alate),
Inventor Nastran,
• HSMWorks* – dodatno CAM rešenje za korisnike programa SolidWorks,
Fusion 360 - Cloud CAD/CAM/CAE rešenje,
Inventor Nesting,
• i još mnogo drugih profesionalnih alata.
* Program HSMWorks u sebi ne sadrži program SolidWorks.


Izvor
Tekst preveo: Darko Ćaldović, dipl.inž.maš, Autodesk MFG application engineer


© 2024 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.