XELLA BIM WEB KATALOG

ZASNOVANO NA
REVIT BIM 3D MODELIMA

XELLA BIM WEB KATALOG

ZASNOVANO NA
REVIT BIM 3D MODELIMA

KOMPANIJA
XELLA SRBIJA

Xella Srbija je deo internacionalne holding kompanije iz Nemačke - Xella Group. Od 2006. godine proizvode i prodaju, YTONG, građevinske materijale za zidove najvišeg kvaliteta, a zatim dodaju još 2 građevinska materijala pod imenom Multipor i Silka. Xella je jedan od svetskih lidera u proizvodnji građevinskog materijala.

Xella Srbija je poznata kao kompanija koja prati tehnološke inovacije. Na primer, imaju kalkulator za aproksimaciju cene građevinskog materijala na njihovom web sajtu, kao i nekoliko Autodesk Revit plugin-ova. Prateći taj trend, želeli su da unaprede svoje poslovanje i naprave Revit BIM biblioteku sa svojim proizvodima i interaktivni web katalog zasnovan na Autodesk Forge tehnologiji. Ovo je prvi primer ovakve saradnje u Adrijatik regionu.

STRATEGIJA IZA BIM XELLA APLIKACIJE

Menadžment kompanije je pokušavao da pronađe rešenje za poboljšanje kompetitivnosti i da olakša upotrebu svojim kupcima koji koriste Autodesk Revit platformu.

Xella i TeamCAD su se složili da je potrebno definisati strategiju za korišćenje Xella proizvoda u BIM okruženju implementirajući ih u Autodesk Revit template i web katalog baziran na Autodesk Forge Cloud tehnologiji.

BIM BIBLIOTEKA

Tim inženjera kompanije TeamCAD je napravio Autodesk Revit template koji sadrži više od 60 različitih tipova zidova, više od 20 različitih materijala, planove za predmer za zidne materijale, a sve u skladu sa striktnom Xella proizvođačkom specifikacijom.

Svaki materijal i tip zida ima vrednost za definisanje specifičnih i nativnih parametara. U okviru biblioteke postoje 3 varijacije zidova: jednoslojni zidovi sa glavnim Xella proizvodima, višeslojni zidovi - Xella zidni sistemi i višeslojni zidovi - Xella sistemi toplotne izolacije.
BIM Real estate App

BIM XELLA WEB APLIKACIJA

Xella interaktivni katalog je web aplikacija kojoj se pristupa uz pomoć standardnog web pretraživača bez potrebe za dodatnim resursima, softverom ili dodacima.

U svojoj bazi zasniva se na prethodno razvijenoj Xella BIM biblioteci, koristi njene modele i sve dodatne podatke koji su sastavni deo ovih modela. Uz pomoć Autodesk Forge API-a ovi modeli su prikazani na web strani na dva načina:
  • Kao potpuno interaktivni 3D model koji zauzima veći deo ekrana, koji se može analizirati i rotirati
  • Kao dodatni podaci koji su smešteni u tabelu sa desne strane, koji se koriste za davanje informacija i pravljenje kalkulacija materijala.
TeamCAD BIM Xella Web Application Generalno, svim podacima o Xella proizvodima se pristupa odabirom željene grupe proizvoda na vrhu strane, te odabirom konkretnog proizvoda za koji korisnik traži informacije a koji se nalazi sa leve strane prozora aplikacije.
Image

PREDNOSTI BIM XELLA PROJEKTA

BIM Xella projekat je odličan primer kako najnovije tehnologije mogu u značajnoj meri doprineti boljim uslovima poslovanja i značajnim uštedama. BIM korisnici će moći da koriste Autodesk Revit familije i materijale originalnih Xella sistema, značajno štedeći vreme uz minimalizaciju grešaka u radu. Za sam proces gradnje, BIM Xella web aplikacija će predstavljati značajan alat za sve prodesionalce, arhitekte i inženjere.

UPIT

KURS

TEHNIČKA PODRŠKA

BESPLATNE INFORMACIJE

KORISNE ADRESE

DODACI

© 2024 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.