TeamCAD Online kurs AutoCAD 2D crtanje


TeamCAD kao autorizovani Autodesk trening centar (Autodesk Authorized Training Center) organizuje online kurs AutoCAD 2D crtanje.

Početak kursa: ponedeljak 28. jun 2021. godine
Završetak kursa: ponedeljak 19. jul 2021. godine
Cena kursa: 180 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Na cenu treba dodati PDV u iznosu od 20%.
Fond časova: 30 školskih časova sa sertifikovanim Autodesk instruktorom
Dinamika održavanja kursa: 3 školska časa u terminima ponedeljak/sreda/petak, od 17:00 do 19:45h

Cena podrazumeva online obuku.

Kako bi učesnici mogli da prate i učestvuju u online treninzima, neophodno je da su ispunjeni sledeći uslovi:

 • Pristup internetu i platformi za online treninge (Adobe Connect – besplatna aplikacija)
 • Pristup softveru: AutoCAD 2021 (mogućnost instaliranja probne verzije u trajanju od 30 dana)
 • Hardverske karakteristike računara učesnika, moraju ispunjavati minimalne preporučene:
  • CPU: Minimum: 2.5–2.9 GHz / Preporučeno: 3+ GHz
  • RAM: 16 GB (minimalno 8 GB)
  • GPU: Minimum: 1 GB GPU with 29 GB/s Bandwidth and DirectX 11 compliant / Preporučeno: 4 GB GPU with 106 GB/s Bandwidth and DirectX 11 compliant
  • Slušalice i mikrofon

Preporuka je da učesnici imaju dva monitora u extend desktop modu, gde bi na jednom monitoru pokrenuli AutoCAD, a na drugom Adobe Connect aplikaciju gde predavač deli svoj ekran.

Detaljnija uputstva za instaliranje Adobe Connect i AutoCAD-a prosleđuju kolege iz tehničke podrške pred početak kursa.

Plan i program za kurs AutoCAD 2D je dostupan preko linka:
https://teamcad.rs/index.php/srb/teamcad-kurs-autocad-2d-crtanje-osnovni-nivo

Sertifikat
Po završenom kursu polaznik dobija Autodeskov sertifikat u PDF formatu na engleskom jeziku o odslušanom kursu sa jedinstvenim brojem koji važi u celom svetu.

Molimo Vas da potvrdite prisustvo na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
TeamCAD zadržava pravo da otkaže kurs ukoliko ne bude dovoljno prijavljenih polaznika.

 

 Kompanija Xella je, na online konferenciji BIM Srbija, zvanično predstavila BIM Xella aplikaciju i BIM biblioteku koje je razvila kompanija TeamCAD. Aleksandar Đikanović, Project Manager kompanije Xella u sferi BIM tehnologije, predstavio je sve prednosti web aplikacije i BIM biblioteke i njihov značajan doprinos stručnoj javnosti u procesu projektovanja i izvođenja.

Aleksandar Đikanović Xella Srbija - Predstavio BIM Xella aplikaciju i biblioteku

Ovom prilikom, želeli bismo da se zahvalimo kompaniji Xella Srbija i Aleksandru Đikanoviću na prilici da učestvujemo na ovako važnom projektu, u okviru koga su naši timovi BIM specijalista i programera iskoristili prednosti BIM-a, te Autodesk Revit programa i Autodesk Forge Cloud platforme.

Kompanija Xella Srbija

Xella Srbija je deo internacionalne holding kompanije iz Nemačke - Xella Group. Od 2006. godine proizvode i prodaju, YTONG, građevinske materijale za zidove najvišeg kvaliteta, a zatim dodaju još 2 građevinska materijala pod imenom Multipor i Silka. Xella je jedan od svetskih lidera u proizvodnji građevinskog materijala.

Xella Srbija je poznata kao kompanija koja prati tehnološke inovacije. Na primer, imaju kalkulator za aproksimaciju cene građevinskog materijala na njihovom web sajtu, kao i nekoliko Autodesk Revit plugin-ova. Prateći taj trend, želeli su da unaprede svoje poslovanje i naprave Revit BIM biblioteku sa svojim proizvodima i interaktivni web katalog zasnovan na Autodesk Forge tehnologiji.

Ovo je prvi primer ovakve saradnje u Adrijatik regionu.

Strategija iza BIM Xella aplikacije

Menadžment kompanije je pokušavao da pronađe rešenje za poboljšanje kompetitivnosti i da olakša upotrebu svojim kupcima koji koriste Autodesk Revit platformu.

Xella i TeamCAD su se složili da je potrebno definisati strategiju za korišćenje Xella proizvoda u BIM okruženju implementirajući ih u Autodesk Revit template i web katalog baziran na Autodesk Forge Cloud tehnologiji.

BIM biblioteka

Tim inženjera kompanije TeamCAD je napravio Autodesk Revit template koji sadrži više od 60 različitih tipova zidova, više od 20 različitih materijala, planove za predmer za zidne materijale, a sve u skladu sa striktnom Xella proizvođačkom specifikacijom.

Svaki materijal i tip zida ima vrednost za definisanje specifičnih i nativnih parametara. U okviru biblioteke postoje 3 varijacije zidova: jednoslojni zidovi sa glavnim Xella proizvodima, višeslojni zidovi - Xella zidni sistemi i višeslojni zidovi - Xella sistemi toplotne izolacije.

BIM Xella web aplikacija

Xella interaktivni katalog je web aplikacija kojoj se pristupa uz pomoć standardnog web pretraživača bez potrebe za dodatnim resursima, softverom ili dodacima.

U svojoj bazi zasniva se na prethodno razvijenoj Xella BIM biblioteci, koristi njene modele i sve dodatne podatke koji su sastavni deo ovih modela. Uz pomoć Autodesk Forge API-a ovi modeli su prikazani na web strani na dva načina:

- Kao potpuno interaktivni 3D model koji zauzima veći deo ekrana, koji se može analizirati i rotirati,
- Kao dodatni podaci koji su smešteni u tabelu sa desne strane, koji se koriste za davanje informacija i pravljenje kalkulacija materijala.

TeamCAD BIM Xella Web Application

Generalno, svim podacima o Xella proizvodima se pristupa odabirom željene grupe proizvoda na vrhu strane, te odabirom konkretnog proizvoda za koji korisnik traži informacije a koji se nalazi sa leve strane prozora aplikacije.

Prednosti BIM Xella projekta

BIM Xella projekat je odličan primer kako najnovije tehnologije mogu u značajnoj meri doprineti boljim uslovima poslovanja i značajnim uštedama. BIM korisnici će moći da koriste Autodesk Revit familije i materijale originalnih Xella sistema, značajno štedeći vreme uz minimalizaciju grešaka u radu. Za sam proces gradnje, BIM Xella web aplikacija će predstavljati značajan alat za sve prodesionalce, arhitekte i inženjere.

Više o kompaniji TeamCAD

TeamCAD je Autodesk Gold partner i bavi se konsaltingom na polju BIM-a (eng. Building Information Modeling) i proizvodnog mašinstva, razvojem aplikacija, kreiranjem i održavanjem digitalnih blizanaca (eng. Digital Twins), analizom životnog ciklusa objekata i CFD analizom, upravljanjem podacima i procesnim inženjeringom, te razvojem IoT (eng. Internet of Things) rešenja.

TeamCAD je zvanično postao jedini Autodesk Forge sertifikovani sistem integrator (eng. Autodesk Forge Certified Systems Integrator) u Jugoistočnoj Evropi.

TeamCAD je zvanično postao jedini Autodesk Forge sertifikovani sistem integrator (eng. Autodesk Forge Certified Systems Integrator) u Jugoistočnoj Evropi.

Forge predstavlja Autodeskovu Cloud platformu za razvoj aplikacija. U pitanju je set web servisa (API-a) koje inženjeri mogu iskoristiti za kreiranje inovativnih aplikacija.

Koristeći Autodesk Forge tehnologiju, TeamCAD je do sada razvio i uspešno lansirao Cloud rešenja za BIM, održavanje objekata, konfigurisanje proizvoda i upravljanje informacijama različitih proizvoda.

Dok se u TeamCAD razvojnoj kuhinji već pripremaju nove aplikacije i rešenja, iskoristili bismo priliku da vas pozovemo da nas kontaktirate kako bismo vam predstavili, virtuelno neograničene, mogućnosti Autodesk Forge tehnologije i predstavili rešenje skrojeno samo za vaše potrebe.

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.TeamCAD.rs
www.BIM-DT.com
+381 11 301 50 43


30% popusta na Fusion 360 i dodatke

Do 30% popusta očekuje vas za:

- 1-godišnji ili 3-godišnji najam Autodesk Fusion 360 programa
- 1-godišnji ili 3-godišnji najam Fusion 360 dodatka: Team Participant
- 1-godišnji najam Fusion 360 dodataka: Machining Extension, Generative Design Extension, Additive Build Extension, Manage Extension

Promocija se završava 30.06.2021!

Napomena: Autodesk zadržava pravo da odobri ili odbije najam licenci.

Ukoliko ste zainteresovani molimo Vas da nas kontaktirate telefonom 011 301 50 43 ili putem kontakt forme.

 

 

 

TeamCAD - Autodesk Authorized Training and Certification Center

Dopada vam se Fusion 360, početnik ste ili želite da utvrdite poznavanje rada u Autodesk Fusion 360 programu?
TeamCAD je autorizovani Autodesk trening centar (Autodesk Authorized Training Center).

Za više informacija pozovite: 011 301 5043 ili popunite kontakt formu.

 

 


Strana 1 od 105

© 2021 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.