• +381 11 3015043
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Pon - Pet 8:30 - 16:30


Digitalne tehnologije menjaju svet oko nas. Ono što je pre nekoliko decenija predstavljalo maštu, sada je izraslo u kreativne mogućnosti vođene tehnologijom. Nigde to nije očiglednije nego u automobilskoj industriji, gde proširena stvarnost (eng. augmented reality) i virtuelna realnost produbljuju i proširuju svoj uticaj na kreativni proces. Iz tog razloga, zadovoljstvo nam je da predstavimo Alias Create VR, set alata za konceptualni dizajn baziran na VR-u, deo Alias portfolija (Alias Concept, Alias Automotive, Alias Surface).

Create VR je alat za konceptualni dizajn koji ohrabruje umetnike i dizajnere da svoje kreativne procese započnu direktno u 3D okruženju. Koristeći jednostavne alate za krive i površine, dizajneri su u mogućnosti da istražuju oblik dok su u potpunosti uronjeni u virtuelnu realnost sa svojim dizajnom. Skice i modeli se potom mogu lako izvesti u Alias ili drugi sličan program kako bi se došlo do finalnog rešenja.
Dizajneri sada mogu da koriste VR da izraze, sačuvaju i prenose svoje ideje brže nego ikada ranije. Porast produktivnosti je omogućen zbog osećaja veličine i 3D pozicije dizajna, kao i zbog mogućnosti da korisnik „uđe“ u mašinu i interaguje sa 3D podacima kao da su stvarni.

U ranoj konceptualnoj fazi dizajna, ovo otvara nove mogućnosti kao što su skiciranje u 3D prostoru i intuitivan, prirodan tok modelovanja koji omogućava brzo istraživanje oblika, što je bliže tradicionalnoj skulpturi nego tehničkom modelovanju. Sada se dizajnira fizičko mesto gde će dizajneri živeti dok rade, što je mnogo više od 2D slike na monitoru. Ovo je veliki korak koji će promeniti industriju zauvek. Alias Create VR je konceptualni VR alat iz Alias portfolija. Ovo je još jedan znak pomoći korisnicima da preispitaju svoj radni tok koristeći XR tehnologiju, zajedno sa VRED VR kolaboracijom.  

Korisna adresa

Tekst pripremila: Anđelija Sandić, mast.inž.arh., marketing menadžer, Autodesk Certified Instructor - SilverPopust od 20% se odnosi na jednogodišnji, a popust od 25% na trogodišnji najam novih licenci za:

- AutoCAD LT,
- AutoCAD LT for Mac,
- AutoCAD Revit LT Suite.

Promotivni period traje do 25. oktobra 2019. godine.

Za više informacija, molimo Vas da nas kontaktirate na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 011 301 50 43.

 

 


Firma MAD Architects je u saradnji sa Hyperloop Transportation Technologies osmislila novu infrastrukturu pilona. Hyperloop je ultra brzi nadzemni transportni sistem. Predlog firme MAD osmišljen je sa ciljem da unese inovacije u saobraćaj i način na koji se koristi javni prostor u neposrednoj blizini saobraćajnica. Nadzemni sadržaj uključuje pešačke staze, zelene površine i sl. Zamišljeno je da se prostor ispod trase preuredi u javne parkove i prostor za rekreaciju. Studio MAD je angažovan da dizajnira pilon tako da lako može da se uklopi u razna okruženja, od urbane sredine do pustinje. Rešenje sa integracijom solarnih panela i vetrogeneratora u konstrukciju nadzemnih tunela smanjuje troškove održavanja i negativni uticaj na sredinu.

HyperloopTT je u Tuluzu u Francuskoj objavio sistem dužine 320m koji je trenutno u fazi integrisanja kapsule u pravoj veličini, a testiranja se planiraju tokom 2020.

Korisna adresa

Vest pripremio: Vuk Vukanić, dipl.inž.građ., Autodesk AEC Application Engineer, Autodesk Certified Instructor – Silver


Strana 1 od 56

© 2019 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.