• +381 11 3015043
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Pon - Pet 8:30 - 16:30

Proizvodne tolerancije imaju značajan uticaj na troškove proizvodnje i kvalitet proizvoda. Softver po imenu Inventor Tolerance Analysis je dizajniran da pomogne korisnicima Inventora da donesu bolje odluke prilikom definisanja proizvodnih tolerancija. Softver se integriše u Inventor i donosi sledeće funkcije:

Analiza tolerancija
Analizom dimenzija i tolerancija u 3D modelima, pa i onih najsloženijih, mogu se u velikoj meri izbeći problemi u proizvodnji i montaži otklanjanjem grešaka u najranijoj fazi, tj. u fazi dizajniranja i konstruisanja.

Integrisanje sa Inventorom
Nakon instaliranja, softver se integriše u Inventor, čime je omogućeno analiziranje tolerancija na sklopovima nastalim u Inventoru, ali i u drugim CAD alatima.

Napredni rezultati merenja
Softver omogućuje analiziranje tolerancija pomoću nekoliko metoda, i to: metodom najgoreg slučaja, RSS (eng. root sum square) metodom, i metodom statističke analize. Dobijeni rezultati se mogu prikazati kao Cpk, Sigma, DPMO (eng. Deffect per Million Opportunities), ili Yield.

Kreiranje izveštaja
Kreiranjem izveštaja je omogućeno predstavljanje rezultata inženjerima u proizvodnji i inženjerima u kontroli kvaliteta u cilju ostvarenja određenih ušteda.

Softver je dostupan samo kao deo PD&M (Product Design & Manufacturing) kolekcije proizvoda koja se sastoji od sledećih programa:
Inventor Professional,
AutoCAD (uključuje Mechanical, Electrical i druge alate),
Inventor Nastran,
• HSMWorks* – dodatno CAM rešenje za korisnike programa SolidWorks,
Fusion 360 - Cloud CAD/CAM/CAE rešenje,
Inventor Nesting,
• i još mnogo drugih profesionalnih alata.
* Program HSMWorks u sebi ne sadrži program SolidWorks.


Izvor
Tekst preveo: Darko Ćaldović, dipl.inž.maš, Autodesk MFG application engineerUkratko
Arup je svetska projektantska kompanija sa ciljem da „oblikuje bolji svet“. S obzirom da je sastavljena od dizajnera, inženjera, arhitekata, konsultanata, planera i tehničara raznih specijalnosti, kompanija svojom ekspertizom prožima sve aspekte građevinskih procesa. Osnovana u Londonu 1946. godine, firma i dalje ima sedište u ovom velikom gradu, i predstavništva širom sveta.

Kao multinacionalna kompanija, Arup je iz prve ruke uvidela važnost efektivne komunikacije kako bi se posao završio kvalitetno i na vreme. Tokom poslednjih godina, kompanija je počela da dobija povratne informacije o poteškoćama u komunikaciji između tima za niskogradnju i tima za visokogradnju. Najveći razlog je bio to što su timovi koristili dva različita Autodeskova softvera – Revit i Civil 3D. Arup i Autodesk su zajedno razvili specijalizovan softver za razmenu podataka između ova dva programa, što je za rezultat imalo automatizaciju procesa razmene podataka i značajnu vremensku uštedu u svim fazama projekta.

Arup Revit i Civil 3D


Revit 2020.2 statika

U verziji programa Revit 2020.2, fokus je bio na produktivnosti, uz nove automatizovane radne tokove kroz Dynamo, brže načine pregledanja, selektovanja i izmene tabela; i poboljšanju alata za navigaciju.

Pre nego što više opišemo šta je novo u verziji Revit 2020.2, evo nekoliko update-ova koje ne bi trebalo propustiti:

- Dynamo 2.3
Pročitajte tekst ili pogledajte video:

- Design Automation API for Revit je otvoren i dostupan na cloud-u. Pročitajte tekst za više informacija. 

 

Novine u verziji Revit 2020.2:

- Dynamo nodovi za čelične veze koji učitavaju rezultate analiza: Moguće je učitati podatke iz programa Robot Structural Analysis Prefessional u Revit, i potom ubaciti podatke u Dynamo radni tok. To dovodi do pojednostavljivanja analitičkih i dizajn procesa, vršenja više analiza za isto vreme sa jačom vezom između analiza i crtanja detalja u modelovanju i evaluiranju čeličnih konekcija.


Strana 1 od 59

© 2019 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.