BIM REAL ESTATE APP

ZASNOVANO NA
REVIT BIM 3D MODELIMA

BIM REAL ESTATE APP

ZASNOVANO NA
REVIT BIM 3D MODELIMA

KUPOVINA I IZDAVANJE NEKRETNINA SADA POSTAJU JEDNOSTAVNI

Da li, prilikom potrage za novom nekretninom, bilo da je kupujete ili iznajmljujete, imate potrebu za više informacija od onoga što se standardno nudi? Da li Vas zanima koji stanovi su dostupni? Površine prostorija? Mogućnost da izmerite dimenzije prostorija ili objekte u prostorijama? Možda želite da prošetate kroz stan kao u video igri?

Da li ste kao vlasnik nekretnine razmišljali o tome koliko bi vremena uštedeli, ako bi potencijalni klijenti na jednom mestu mogli da dobiju sve bitne informacije?

TeamCAD REŠENJE - RAZVILI SMO BIM REAL ESTATE APP

Reč je o web aplikaciji koja u sebi sadrži optimizovan BIM 3D model nastao u programu Autodesk Revit.

Pošto se radi o web aplikaciji, bilo ko, ko ima pristup internetu i internet pretraživaču, može pristupiti 3D modelu objekta i saznati informacije koje ga interesuju.

Nisu potrebni specijalizovani programi, niti hardver velikih mogućnosti. Dovoljno je da znate da koristite internet pretraživač.

PRVI OBJEKAT JE VEĆ IMPLEMENTIRAN
U BIM REAL ESTATE APP

Objekat koji je prvi implementiran u BIM Real Estate app je stambeni objekat u Đevđelijskoj ulici u Beogradu, čiji je investitor GP Zlatibor-Gradnja a.d., a projektant Ivana Milinković, dia.

BIM Real estate App

ŠTA OMOGUĆAVA
BIM REAL ESTATE APP?

BIM Real Estate app omogućava korisniku da sagleda nekretninu u 3D okruženju, iz prvog ili trećeg lica i da dobije određene informacije o njoj. Korisnik je u mogućnosti da odabirom određenog dugmeta u aplikaciji sagleda samo jedan sprat; da prikaže zauzete i slobodne nekretnine; da prikaže tačno određenu nekretninu (stan, lokal) sa spiskom prostorija i njihovom kvadraturom... Korisnik može vrlo jednostavno i brzo izmeriti dimenzije koje ga interesuju, nebitno da li se radi o rastojanju između 2 zida, stuba i zida ili nameštaja. 

Pored toga, aplikacija pruža mogućnost korisniku da pravi proizvoljne 3D preseke kroz objekat, kako bi ga sagledao iz još nekih dodatnih uglova.

Image

KRETANJE KROZ OBJEKAT
I PROMENA PODATAKA

Isto tako, ukoliko (za)kupac želi da oseti prostor iz prvog lica, to može vrlo jednostavno uraditi pokretanjem opcije u aplikaciji. Na taj način će ga aplikacija „smestiti“ u objekat, i korisnik će imati mogućnost da šeta kroz prostorije, nešto slično šetanju kroz video igricu.

Sa druge strane, vlasnik objekta ili investitor, ima mogućnost da vrlo jednostavno, čak i preko mobilnog telefona, promeni status nekretnine iz npr. „dostupno“ u „prodato (ili iznajmljeno)“.

Image

PANORAMSKI PRIKAZ
(360 FOTOGRAFIJE)

Fokus BRE aplikacije je na dostupnosti informacija, donekle nauštrb kvaliteta prikaza kako bi se dobilo na brzini učitavanja modela.

Da bismo klijentima pružili najbolje moguće iskustvo, u aplikaciji postoji panoramski prikaz, gde na zahtev klijenta može biti aktiviran renderovan prikaz ili panorama na bazi postojećih fotografija apartmana.

BIM Real Estate App - 360 fotografije (panorama)

STATISTIKA ZA LAKŠE UPRAVLJANJE
PRODAJOM ILI IZDAVANJEM

Deo BRE aplikacije namenjen investitoru/vlasniku objekta sa pozicije administratora aplikacije i samog upravljanja prodajom/iznajmljivanjem objekta, je deo sa statistikom dostupnih tj. nedostupnih stanova/lokala, deo sa praćenjem statistike najpopularnijih nekretnina, kao i deo sa jednostavnim upravljanjem statusom nekretnine. Radi se o posebnom delu aplikacije koji je dostupan samo osobama koje imaju pristup pozadini aplikacije i koji njome upravljaju.

Na “Info” delu, investitor/vlasnik objekta ima statistički pregled (ne)dostupnih nekretnina po spratu, kao i ukupan bilans. Na taj način, njemu neće biti potrebni dodatni programi u kojima prati statistiku prodaje/iznajmljivanja.

Isto tako, na osnovu praćenja izbora korisnika aplikacije (potencijalnih klijenata), vlasniku je omogućen prikaz najpopularnijih stanova i spratova, što može uticati na odluku o ceni stambene jedinice.

Na “Status” delu, investitor/vlasnik objekta veoma jednostavno, samo odabirom određenog dugmeta koje predstavlja nekretninu, menja status nekretnine iz “dostupno” u “prodato (iznajmljeno)” ili obrnuto.

Nekretnine su u meniju grupisane po statusu, što poboljšava preglednost.

BIM Real Estate App - 360 fotografije (panorama)

ŠTA JE POTREBNO DA BI SE OBJEKAT NAŠAO
U BIM REAL ESTATE APP?

Kako bi se objekat našao u BIM Real Estate app, potreban je Revit BIM 3D model i dodatni podaci koji nisu sadržani u Revit modelu, a vlasnik želi da budu dostupni kroz aplikaciju (npr. da li je objekat dostupan ili ne).  

Ono što bi vlasnik ili investitor trebalo da nam dostavi kao podloge za postavljanje svog objekta u BIM Real Estate aplikaciju, su pomenuti dodatni podaci, Revit model (ukoliko postoji) ili projektnu dokumentaciju iz koje inženjeri TeamCAD-a mogu uslužno podići Revit 3D model.

Image

ZAŠTO JE BIM REAL ESTATE APP NAJBOLJE REŠENJE
ZA IZDAVANJE I PRODAJU NEKRETNINA?

Neke od najvažnijih prednosti BIM Real Estate app su dostupnost informacija svim zainteresovanim stranama i olakšana komunikacija između zainteresovanih strana. Pod navedenim podrazumevamo, na primer, slučaj kada (za)kupac želi da dođe do informacije o rastojanju između zida i stuba, kako bi mogao da proveri da li tu može da smesti orman koji već poseduje. U nekom svakodnevnom, učestalom scenariju, to bi bilo tako što bi on morao da nazove vlasnika, pa vlasnik projektanta, pa projektant da potraži informaciju u dokumentaciji.

Upotrebom BIM Real Estate app, (za)kupac je u mogućnosti to sam da izmeri.


BIM REAL ESTATE APP MOŽETE ISPROBATI OVDE.

Image
© 2024 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.