• +381 11 3015043
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Pon - Pet 8:30 - 16:30

NTC NIS-Naftagas – Autodesk Vault implementacija

Naučno-tehnološki centar NIS-Naftagas (NTC), sa sedištem u Novom Sadu, formiran je 2009. godine spajanjem više srodnih organizacionih delova unutar kompanije u cilju naučno-tehnološkog praćenja delatnosti kompanije i obezbeđenja inovacija u okviru podrške njenom poslovanju. Zadužen je za pripremu geološko-istraživačkih radova i proračuna rezervi, obrade seizmičkih podataka, razrade baze podataka i aplikativnih softvera, izradu projekata za opremanje bušotina, kao i izradu projektne dokumentacije za izgradnju i rekonstrukciju objekata u oblasti nafte i gasa.

Zbog složenosti projekata i njihove multidisciplinarnosti NTC koristi veliki broj različitih Autodesk softvera za projektovanje, što dodatno komplikuje već složeno upravljanje velikim količinama crteža, dokumenata i drugih fajlova.

Da bi se obezbedilo pravilno upravljanje dokumentima, praćenje njihovog životnog ciklusa, kontrola pristupa i izmena, verzija i revizija, NTC je doneo odluku da implementira Autodesk Vault kao centralni sistem za upravljanje projektnim podacima (Common Data Environment).

U periodu od juna do decembra 2018. godine, TeamCAD je izvršio implementaciju Autodesk Vault-a u NTC-u. Direktnom integracijom, obezbeđeno je upravljanje svom projektnom dokumentacijom, nastalom u programima AutoCAD Plant 3D, AutoCAD P&ID, AutoCAD, Autodesk Revit, AutoCAD MAP 3D, Autodesk Navisworsk, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint i Microsoft Outlook. Dodatno, obezbeđena je podrška i za fajl formate nastale u programskim paketima koji ovde nisu navedeni.

   

 

Korisne adrese:
• NIS
• TeamCAD - Vault implementacija


© 2019 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.