Stigao je novi AutoCAD 2019!

Mart je mesec kada počinju da izlaze nove verzije Autodesk programa. AutoCAD je upravo izašao, a u narednim danima očekujemo nove verzije ostalih programa – Autodesk Inventor Professional, Autodesk Vault, Autodesk Revit, Autodesk Civil 3D, Autodesk Maya… Izlazak novih verzija - 2019, doneo je dosta promena. Uz unapređenje ranijih, programi su dobili i nove funkcionalnosti.

Najveća promena se desila na polju AutoCAD programa. AutoCAD, AutoCAD Architecture, AutoCAD Electrical, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Plant 3D, AutoCAD Map 3D, AutoCAD MEP, AutoCAD Raster Design sada su sadržani u jednom programu – “AutoCAD sa specijalizovanim alatima” (AutoCAD including specialized toolsets). Prilikom iznajmljivanja programa AutoCAD 2019, dobija se mogućnost korišćenja skupova alata specijalizovanih za određenu oblast koji ubrzavaju rad i čine ga efikasnijim. Od sada je moguće iznajmiti samo AutoCAD sa specijalizovanim alatima – Architecture, Electrical, Mechanical, Plant 3D, Map 3D, MEP, Raster Design.

Korisnici koji već poseduju AutoCAD ili neki od AutoCAD vertikalnih programa (AutoCAD Architecture, AutoCAD Electrical, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Plant 3D, AutoCAD Map 3D, AutoCAD MEP, AutoCAD Raster Design), neće moći automatski da pređu na novi AutoCAD sa specijalizovanim alatima. Neophodno je da nas korisnici kontaktiraju, kako bismo utvrdili da li postoje uslovi za prelazak na novi AutoCAD sa specijalizovanim alatima. Korisnici koji iskoriste mogućnost prelaska na novi AutoCAD sa specijalizovanim alatima pored poslednje verzije programa  moći će da koriste i neke od prethodnih verzija. 

Korisnicima ostaje mogućnost da produže iznajmljivanje AutoCAD-a ili nekog od AutoCAD vertikalnih programa, kao što su to radili i do sada, bez prelaska na AutoCAD sa specijalizovanim alatima.

Korisnici koji imaju trajne licence sa aktivnim održavanjem (Maintenance Plan) imaju mogućnost prelaska na novi AutoCAD sa specijalizovanim alatima jedino ukoliko pređu na iznajmljivanje. 

AutoCAD web i mobilne aplikacije omogućavaju veoma lak i brz pristup svim podacima, gde god da se nalazite. Sa AutoCAD web aplikacijom ne morate ništa da „prevlačite“, potrebno je samo u web pretraživaču uneti web.autocad.com, prijaviti se i početi sa radom. Takođe, na raspolaganju su najosnovnije komande programa AutoCAD za ubrzavanje procesa projektovanja i povećanje produktivnosti.

Kada govorimo o novoj verziji AutoCAD softvera, ne smemo izostaviti i novine koje su dodate po pitanju same funkcionalnosti. Nova verzija sada poseduje DWG Compare alat koji pruža mogućnost poređenja dva crteža, gde se jasno mogu videti razlike koje postoje. Sa ovim alatom, olakšava se pregled crteža i odmah se vidi koji su delovi crteža pretrpeli izmene.

U verziji AutoCAD 2019 sada postoji “deljeni pregled”, dodatak “Share Design Views” funkciji koji obezbeđuje prikazivanje i deljenje crteža putem URL-a. Na ovaj način, brzo i lako se dobijaju povratne informacije od klijenata bez deljenja DWG fajlova.

 


© 2024 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.