Stigao je novi 3ds Max 2021!

Danas su izašle nove verzije nekoliko Autodesk programa, među kojima je i 3ds Max 2021.

Autodesk 3ds Max 2021 fokusiran je na modernizaciju, performans, nastup i završetak. U najnovijoj verziji, predstavljene su potpuno nove karakteristike za „baking“ tekstura i instalaciju, velike promene Viewport-a i ključne promene za substance alate, ProSound importovanje. Takođe, u novoj verziji su primetna i poboljšanja brzine procesa od instalacije do rendera i 3ds Max Python 3 je sada postavljen kao podrazumevani Python interpreter.

3ds Max 2021 šta je novo

Neke od najznačajnijih promena u programu 3ds Max 2021:

„Bake“ tekstura - pojednostavljen i intuitivan „baking“ radni tok, sa PBR podrškom i OSL radnim tokovima.

Instalacija –Online i offline proces instalacije je promenjen u cilju njegovog pojednostavljenja i ubrzanja i sada je i do 50% brži.

Pisanje skripti sa Python 3 – poboljšana podrška za Python kako bi se developer-ima i artistima omogućio moderniji i robusniji pristup integraciji 3ds Max-a u proces proizvodnje.

Arnold kao podrazumevani render – 3ds Max 2021 dolazi sa programom Arnold 6.0.

Physically Based Rendering (PBR) – 3ds Max 2021 ima nekoliko novih karakteristika koje pojednostavljuju upotrebu PBR radnog toka u viewport-u prilikom renderovanja i prilikom rada sa „real time engine“-ima.

Viewport – poboljšana i jednostavnija podešavanja koja se mogu sačuvati kao „preset“.

OSL shaders – poboljšano korisničko okruženje i novi „shader“-i poboljšavaju novo iskustvo sa OSL-om.

Čuvanje scena – čuvanje scena sa velikim brojem „asset“-a značajno je ubrzano, u nekim slučajevima i do 50%.

Modelovanje – poboljšanja „chamfer“ i „weighted normals“ modifikatora.

Substance – novi supstance2 map tip, poboljšanje performansi i dosta novih mogućnosti.

ProSound – poboljšana audio podrška.

FBX poboljšanja – FBX se sada može izvesti preko korisničkog okruženja, a ne preko skripti kao do sada.

TeamCAD, kao odgovor na novonastalu situaciju zbog brzog globalnog širenja virusa COVID-19, najavljuje seriju besplatnih webinara na najrazličitije teme, između ostalog i šta je to novo u pojedinim Autodesk programima. Prvi u nizu je ADVANCE STEEL CUSTOMIZATION WEBINAR - TEAMCAD TEMPLATE 2020 koji će se održati u petak, 27. marta 2020. godine u 10 časova. Ukoliko ste zainteresovani, molimo Vas da se prijavite putem ovog linka. Učešće na webinaru je besplatno, a broj mesta ograničen. Više detalja o webinaru pročitajte ovde.

Izvor

Tekst pripremila: Anđelija Sandić, mast. inž. arh., Autodesk AEC Application Engineer, Revit Certified Professional, Autodesk Certified Instructor

Pročitajte i: Izašao je novi AutoCAD 2021 

 


© 2020 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.