VR unosi razonodu u urbanističko planiranje

Izvor: www.autodesk.com, WSP Opus

Novozelandska firma za niskogradnju WSP Opus, zajedno sa firmom Method, kreirala je VR igricu “Sustain-a-city”. Igrica omogućava igračima da prave uspešne, zanimljive pametne gradove uzimajući u obzir komercijalne, infrastrukturne, energetske i stambene komponente.

Igrači umesto individualnih objekata postavljaju parcele i povezuju ih. Inspirisane igrom za pravljenje naselja – "Catan", komponente igre “Sustain-a-city” su heksagonalne pločice modelovane u programu Autodesk Maya. Tokom pet nivoa igrice, igrači postavljaju pločice i prate procese svog virtuelnog grada na tabeli koja im pokazuje šta svaki grad zahteva i kako to da postignu.

Kreatori igrice su imali na umu da urbanističko planiranje približe ljudima koji su novi u tom poslu ili onima koji bi želeli da se bave time. Igrica pored zabavne, ima i edukativnu svrhu – da pokaže šta to čini dobar grad.

 

Više informacija  

Tekst pripremila: Anđelija Sandić, mast.inž.arh., marketing menadžer, Autodesk Certified Instructor – Silver  

 


© 2020 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.