Kako je koristeći Revit OFFICEPROJECT skratio proces projektovanja za 70%

OFFICEPROJECT je Ruska kompanija specijalizovana za projektovanje poslovnog prostora. U početku kompanija je za projektovanje koristila AutoCAD u period od 8 godina, nakon čega je prešla na AutoCAD Architecture da bi 2018. godine implementirali BIM na bazi Autodesk Revita. Benefiti novog metoda projektovanja prikazali su se u znatnom skraćenju vremena. Prvi BIM projekat na kome su radili je poslovni objekat površine 2300m² na kome je radilo troje arhitekata u okviru jednog fajla bez eksternih referenci u projektu. Sa takvim resursima na raspolaganju bilo je potrebno 2 nedelje da se dobije koncept na osnovu koga je urađena vizuelizacija u 3DS Max-u. Nakon odobrenja konceptualnog modela, Revit je pokazao svoje prednosti u domenu predmera, gde su projektanti na jednostavan način u ranim fazama mogli da dođu do količina materijala i opreme radi procene troškova u početnim fazama projektovanja.

U kojim segmentima je Revit doprineo znatnom unapređenju procesa projektovanja govori glavni projektant OFFICEPROJECT-a Mikhail Kapchuk, u tekstu na sledećem linku.


© 2020 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.