• +381 11 3015043
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Pon - Pet 8:30 - 16:30

Održana je Prva VR/AR panel diskusija u novosadskom Startit Centru

U Startit Centru u Novom Sadu 30. januara održana je Prva VR/AR panel diskusija. Tema ovog skupa bila je približavanje novih tehnologija korisnicima i razmena iskustava. U ime TeamCAD-a u panel diskusiji učestvovao je Igor Lekić, koji je govorio o primeni softvera i mogućnostima izrade VR prezentacija u oblasti arhitekture.

U panel diskusiji učestvovali su i: Nevena Stanisavljević, HR World, koja je govorila o implementaciji VR-a u biznisu; Manja Milivojević, Case 3D, koja je posetiocima prenela iskustva o razvoju VR tehnologija kada je u pitanju vizuelizacija u arhitekturi; Dajana Bjelajac, Prirodno matematički fakultet - geografija, čija je tema bila primena VR okruženja za edukaciju u geografiji; Ninoslav Adžibaba, VR Habitat & Easy Aerial, koji je svoje iskustvo o razvoju VR tehnolgoija na bazi web-a, mobilnih uređaja i drugih aplikacija podelio sa slušaocima. Panel diskusiju vodila je Maja Umićević, VR entuzijasta koja svojim interesovanjem pokušava da svest o ovoj tehnologiji proširi dalje od standardne primene.

VR je pogodan alat ne samo za vizuelizaciju u arhitekturi i izradu video igara već se može koristiti i u drugim oblasitima pogotovo kada je edukacija u pitanju, zaključak je panel diskusije. Inspirativna diskusija panelista pokrenula je i brojna pitanja slušalaca gde se u razmeni informacija videlo da VR polako ali sigurno ulazi u širu upotrebu i u Srbiji.


© 2019 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.