+381 (0)11 3015043 / 3131864   

 

  • Početak:
  • VESTI
  • Prava na korišćenje cloud-a - pogodnosti pretplate na programe 3ds Max i Maya

Prava na korišćenje cloud-a - pogodnosti pretplate na programe 3ds Max i Maya

Autodesk je najavio nove pogodnosti za pretplatnike programa Autodesk Maya i Autodesk 3ds Max – prava na korišćenje cloud-a. Od 30. avgusta 2017. godine, pretplate za programe 3ds Max i Maya uključivaće i prava na korišćenje cloud-a. 

Prava na korišćenje cloud-a omogućavaju pretplatnicima da iskoriste prednost rada na cloud-u sa mogućnošću da pokrenu seriju instanci programa 3ds Max i Maya, bez korisničkog okruženja, na jednom ili više računara na internetu.

U svetu medija i zabave, pitanje složenosti scena i kadrova i dalje raste, što uzrokuje uvek rastuću količinu podataka koja treba da se obradi. Lokalna obrada može uzeti potrebne mrežne resurse, dok cloud nudi korisnicima veliki izbor mogućnosti da skaliraju proizvodnju kada je potrebno. 

Pogodnost prava na korišćenje cloud-a omogućava korisnicima dodatnu fleksibilnost u vezi sa radom za obradu veoma zahtevnih procesa na cloud-u, kao što su renderovanje, simulacija ili keširanje. Prava na korišćenje cloud-a omogućava studijima da povećaju i planiraju programske resurse, što pomaže umetnicima da nastave da se fokusiraju na svoje zadatke smanjivanjem prekida usled zahtevnih obrada. 

Za svaki najam 3Ds Max (ili Maya) Single-user licence, pretplatniku je dozvoljena upotreba serija funkionalnosti preko interneta za 1 instancu 3DS Max-a (ili Maya) (bez korisničkog okruženja – eng. UI). Za svaki najam 3Ds Max (ili Maya) Multi-user licence, pretplatniku je dozvoljena upotreba serija funkcionalnosti preko interneta za maksimalno 10 instanci 3DS Max-a (ili Maya) (bez korisničkog okruženja – eng. UI).

Da napomenemo, Arnold je prethodno uključio prava na korišćenje cloud-a. Za svaku Arnold Multi-user pretplatu, pretplatniku je dozvoljeno korišćenje jedne Arnold licence daljinski preko interneta.

Prava na korišćenje cloud-a su pogodnost koju dobijaju samo aktivni korisnici iznajmljenih licenci softvera.

Više informacija možete pronaći na Autodesk strani ili u  brošuri