+381 (0)11 3015043 / 3131864   

 

  • Početak:
  • VESTI
  • Dodeljena jubilarna nagrada "Petar Damjanović" za najbolje projekte u mašinstvu

Dodeljena jubilarna nagrada "Petar Damjanović" za najbolje projekte u mašinstvu

Nikola Lazić, student Mašinskog fakulteta iz Niša, pobednik je javnog nagradnog konkursa za najbolje studentske radove u oblasti mašinstva urađenim Autodesk Inventor Professional softverom. Konkurs “Petar Damjanović” ove godine proslavlja jubilej, s obzirom da je ove godine konkurs raspisan desetu godinu zaredom.

Stručna komisija, sastavljena od profesionalaca koji rade u kompaniji OSA i profesora sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, je dodelila nagrada Nikoli Laziću za rad pod imenom “Alat za ekstrudiranje energetskog bloka”, jer je, po njihovom mišljenju, predstavljao najinovativniji i najperspektivniji industrijski projekat.

Na drugom i trećem mestu, našli su se Miloš Đukić, student Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada, i Radovan Vukša, predstavnik Mašinskog fakulteta u Beogradu, sa radovima “Roto-drljača” i “Alat za obradu lima”.

Pravo učešća na konkursu imali su svi studenti visokih škola i fakulteta u Srbiji koji su do 31. oktobra poslali rad na temu industrijskih mašina, uređaja i metalnih konstrukcija. Korisna adresa.