Održana je TeamCAD BIM - How to? konferencija!

BIM - How to? TeamCAD konferencija održana je juče u prelepom ambijentu pozorišta Madlenianum u Zemunu. Pred više od 200 posetilaca svoja iskustva i metode rada predstavilo je 9 predavača i 5 panelista. 

 

Voditeljka programa i master arhitekture, Anđelija Sandić, pozdravila je sve prisutne i najavila direktora kompanije TeamCAD, Slobodana Lazića, koji je održao pozdravni govor kojim je okupljenima predstavio kompaniju TeamCAD i polja njenog delovanja. 

Prvi predavač je bio Tomas Lendvorsky iz kompanije Autodesk, a tema njegovog stručnog izlaganja je Autodesk BIM vision. Nakon njegove prezentacije, predstavili su se Nebojša Milovanović i Predrag Radojević iz firme Reicon gradnja koji su na interesantan način govorili o projektovanju konstrukcija kroz integraciju više softverskih rešenja i sinhronizaciju modela. O tome kako se primenjuje BIM tehnologija u fasadnom inženjeringu, govorio je Dado Durić iz kompanije APS Facade.

 

 

Nakon kraće pauze, posetiocima se obratio Marko Narić iz kompanije BIMEXPERTS i objasnio im kako funkcioniše BIM planiranje HVAC sistema. Nakon njega, govornicu je preuzela Đina Grozdanović iz Studija A&D koja je pričala o BIM I Revit arhitekturi. Posle nje je mikrofon preuzela Slađana Roža iz kompanije Zepter koja je publici predstavila Zepter pametne proizvode.

Nakon pauze za ručak, Dušan Dimitrijević iz kompanije InfraTech održao je prezentaciju na temu BIM u projektovanju infrastrukturnih objekata, koja nas je upoznala sa BIM tehnologijom iz još jedne perspektive, kao i Aleksandar Đikanović iz kompanije Xella Srbija koji je govorio prisutnima o Xella premium rešenjima i na koji način oni BIM koriste u građevinskoj industriji.

Naš direktor razvoja, Vladimir Guteša održao je prezentaciju „Novi život BIM modela“ u okviru koje je objasnio kako TeamCAD koristi BIM tehnologiju i iskoristio priliku da širem auditorijumu predstavi i našu novu aplikaciju PORTIR. 

 

 

Posle predavanja, voditeljka je najavila panel diskusiju „Standardizacija BIM-a“ u kojoj su, pored našeg inženjera i moderatora panela Nenada Kovačević, učestvovali i panelisti Mina Jeremić iz firme dA.dizajnarhitektura, Milan Tucakov iz kompanije NS Drafter, Aleksandar Stojkovic iz kompanije lntegral group i Vedran Orešić iz kompanije TD SYNNEX. Panelisti su razgovarali o procedurama koje njihove kompanije koriste, tokovima rada koje primenjuju, upoređivali ih, delili primere iz svoje prakse o tome kako organizuju rad i komunikaciju sa klijentima.

Nakon panela, na programu je bila nagradna igra u kojoj su naši sponzori srećnim dobitnicima poklonili fenomenalne nagrade: Oblak Tehnologije su darovale 2 Dell ranca za laptop od 15” i 15.6” i Dell optičke miševe, a kompanija Xella vaučer za iStyle u iznosu od 500€. TD Synnex je kao poklon iznenađenje pripremio sjajni Apple iPad, dok je firma GeoScan je poklonila moderan smartwatch. Kompanija Zepter je darovala MyIon nosivi prečišćivač vazduha, a TeamCAD je poklonio vredan dar – Revit kurseve za grupu polaznika.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svim predavačima i panelistima na učestvovanju i zalaganju, svoja znanja i iskustva su nesebično delili sa posetiocima i tako uveličali ovaj događaj.

Takođe se zahvaljujemo i našim dragim sponzorima: kompanijama TD SYNNEX, Xella Srbija, Oblak Tehnologije, Zepter InternationaI i GEOSCAN što su nam pomogli da održimo ovaj događaj i priredimo gostima fantastična iznenađenja. Hvala i ustanovi kulture Opera & Theater Madlenianum na velikoj pomoći i prelepom ambijentu.

I na kraju, hvala više od 200 posetilaca koji su nam pružili poverenje da zajedno idemo kroz uzbudljivo BIM putovanje.

 


© 2023 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.