Weta Digital i Autodesk nude cloud proizvod sledeće generacije

WetaM cloud kao usluga je alat koji je vlasništvo kompanije Weta Digital, nagrađene Oskarom, i kojeg pokreće Autodesk Maya.

 

 

Nemoguće je odabrati omiljeni svet koji su stvorili neverovatni umetnici kompanije Weta Digital. U filmu „Avatar“ bujni pejzaži Pandore i njeni Na’vi ljudi oduzimaju dah. U triologiji „Gospodar prstenova“ se gubite u epskom pejzažu i fantastičnim stvorenjima Srednje zemlje. A nedavno smo se divili i redizajniranom liku Steppenwolf u filmu „Justice League“ Zaka Snajdera.

Ove filmske podvige pokreću alati za vizuelne efekte koji su u vlasništvu kompanije Weta Digital. Alate za vizuelne efekte i animaciju kompanije Weta, koji su poznati po tehnološkim inovacijama zasnovanim na opsežnom istraživanju i razvoju, izrađivali su i koristili isključivo umetnici iz studija ove kompanije. Ali to se promenilo.

Kompanija Autodesk je oduševljena što radi sa kompanijom Weta Digital kako bi njihovu naprednu tehnologiju i kreativni proizvodni proces približila umetnicima širom sveta kroz Weta M, koji je u ovoj industriji prvi proces rada za 3D efekte dostupan kao cloud usluga.

Kompanija WetaM za studio proizvodi ekskluzivne alate izgrađene na otvorenom API-ju softvera Maya i čini ih dostupnim stvaraocima širom sveta, preko cloud usluge zasnovane na pretplati.

Uz uslugu WetaM umetnici sa svih strana sveta imaju pristup jedinstvenom vizuelnom dizajnu i toku rada automatizacije, koja im pomaže da naprave neke od najprepoznatljivijih trenutaka u osmoj sezoni serije „Game of Thrones“ i udahnu život džinovima u filmskoj adaptaciji „BFG“ Roalda Dala.

 

Menjanje industrijskog okruženja

Potražnja za ubedljivim vizuelnim pričama i sadržajem je eksplodirala tokom proteklih godina i samo će nastaviti da raste. U međuvremenu, rad na daljinu i manje ekipe tokom pandemije ubrzale su promene u načinu na koji se obavlja filmska i TV produkcija.

 

 

Kreatori sadržaja su pod sve većim pritiskom da isporuče više i bolje za kraći vremenski period. Inovacija nije samo u unapređivanju sjajnih trikova koje naši alati mogu da urade. Ona i olakšava ljudima pristup moćnijoj tehnologiji. Stalno unosimo inovacije u način na koji pružamo iskustva i tokove rada koji pomažu našim klijentima da se suoče sa izazovima i iskoriste nove mogućnosti.

Kako bi pomogla da njeni alati budu široko dostupni, Weta je pokrenula novi ogranak za SaaS (Software as a Service – softver kao usluga).

Ova nova poslovna grana je sastavni deo strategije širenja kompanije Weta, a nudi profesionalne i prozumerske alate umetnicima širom globalne industrije zabave. Ona kompaniji Weta Digital donosi komplete alata, najbolje u klasi, kombinovane sa Maya inovativnom platformom na cloud-u i približava ih većem broju kreativaca i umetnika.

Ovo podstiče kreativnost i efikasnost, pomažući da se nahrani naš beskrajni apetit za pričama. Pošto pružamo širi pristup vodećim alatima u industriji, jedva čekamo da vidimo koji će novi imerzivni zamišljeni svetovi biti pomoću njih sagrađeni.

 

Izvor: Autodesk

Prevod i adaptacija: Hristina Antić, Marko Kozlica

 

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi sa softverom Mayamožete nas kontaktirati putem telefona 011 301 50 43 ili kontakt forme.

Naše Autodesk kurseve koji vas pripremaju za korišćenje naprednih tehnologija možete pogledati na sledećem linku.

 


© 2022 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.