TeamCAD studija slučaja - Reflektorski stubovi FK TSC Bačka Topola

TeamCAD

TeamCAD BIM Consultants

CAD/BIM konsalting, upravljanje podacima, procesni inženjering i virtuelna realnost (VR).

Autodesk Gold Partner, Autodesk trening i sertifikacioni centar, Autodesk Service Provider, Autodesk Forge Certified Systems Integrator.

ChaosGroup V-Ray prodavac, Transoft Solutions partnerCAD Studio PlantTools prodavac, Adobe partner, Bexel Consulting prodavac, Microsoft partner.

Naša referenc lista broji više od 1.500 klijenata koji koriste Autodesk rešenja i naše jedinstvene usluge, sa ciljem ekspanzije njihovog proizvodnog portfolija, rešavanja njihovih specifičnih inženjerskih problema, konverzije njihovih postojećih podataka u formate budućnosti.

Pored prodaje i implementacije softvera, TeamCAD eksperti su sposobni i za sledeće usluge: edukaciju, konsalting korišćenja softvera kroz radionice i pilot projekte, tehničku podršku (u prostorijama klijenta ili preko interneta) i upravljanje podacima o proizvodima koristeći Autodesk Vault platformu.

Vođeni strašću prema novim tehnologijama, projektovanju i inženjeringu, prepoznati smo po brzom odzivu na upite klijenata, visokokvalitetnoj tehničkoj podršci i razvoju rešenja po specifičnoj porudžbini koja isporučujemo u dogovorenom roku.

Naš tim broji 20 profesionalaca i poseduje preko 25 godina iskustva u korišćenju i radu u Autodesk programima. 12 članova tima su: arhitektonski, građevinski, mašinski i GIS inženjeri.

Usluge koje nudimo, zasnovane na najnovijem hardveru i softveru, integrišu znanje iz nekoliko oblasti, većinom iz proizvodnog mašinstva, arhitekture, građevinarstva, elektro, mašinskih i ViK instalacija i GIS-a.

Iskusan smo tim i posedujemo dugogodišnje iskustvo iz nekoliko oblasti: implementacije Autodesk BIM tehnologije, razvoja i održavanja digitalnih blizanaca, CAD projektovanja i upravljanja, CAD i BIM konsaltinga, razvoja web aplikacija na osnovu Autodesk Forge tehnologije, projektovanja rešenja u procesnoj industriji, GIS-a, 3D modelovanja, animacije i VR animacije, vektorizacije i digitalizacije.

 

Čelik doo, Bački Jarak

Čelik doo Bački Jarak

Kompanija „Čelik“ potiče od preduzeća Novograp iz davne 1971. godine, kada je započeta proizvodnja u današnjim pogonima. Prvenstvena namera osnivača je bila izgradnja skladišnih objekata i silosa za potrebe poljoprivredne proizvodnje na teritoriji AP Vojvodine.

Od decembra 2017. godine „Čelik“ posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću sa jasno definisanom vlasničkom strukturom i većinskim vlasništvom jedne od najvećih kompanija u Srbiji-PROMIST doo iz Novog Sada.

Danas, preduzeće „Čelik“ predstavlja moderno organizovanu kompaniju i sigurno značajan subjekt u oblasti gradnje i proizvodnje metalnih konstrukcija. Takođe, od strane vlasničke strukture i menadžmenta jasno su definisani planovi koji podrazumevaju povećanje kapaciteta, širenje dijapazona usluga, kao i dostizanje vrhunskih normi poslovanja.

 

Stadion FK TSC Bačka Topola

Čelik doo Bački Jarak

Stadion fudbalskog kluba „TSC“ iz Bačke Topole, koji igra u „Superligi Srbije“, jedan je od najsavremenijih fudbalskih stadiona u zemlji, u potpunosti u skladu sa UEFA standardima. Sa 4.100 sedećih mesta i preko 5.500 metara kvadratnih, ovaj objekat će, pored fudbalskih predstava, moći da ponudi i druge prateće sadržaje.

U ovom trenutku, reč je o jednom od najvećih inženjerskih poduhvata sportskog tipa u Srbiji.

Stadion FK TSC Bačka Topola

Stadion će biti sastavljen od centralnog stadiona, četiri pomoćna terena i hotela za smeštaj igrača i trenera. Pored toga, planirana je izgradnja muzeja fudbala.

Teren će imati grejače i lampe koje će u zimskom periodu regulisati rast trave. Stadion će pasarelom biti povezan sa susednim zatvorenim bazenom u čijem sklopu su spa centar, teretana i zabavni sadržaji za decu.

 

Reflektorski stubovi – saradnja Čelik doo i TeamCAD doo

Reflektorski stubovi – saradnja Čelik doo i TeamCAD doo

Kako bi super-moderan stadion imao i adekvatno osvetljenje za sve noćne okršaje, pobrinula se firma „Čelik“ doo iz Bačkog Jarka, koja je radila izradu i montažu reflektorskih stubova.

Na ovom projektu, učestvovali su i inženjeri kompanije „TeamCAD“ doo koji su radili na izradi 3D modela stuba i radioničke dokumentacije stubova. Izazov na ovom projektu predstavljala je složena geometrija stubova, njihova visina je 13,5 i 17 metara, dok je njihova težina cca. između 9 i 10 tona. Gornja kota reflektora se nalazi na 35 metara visine.

Reflektorski stubovi – saradnja Čelik doo i TeamCAD doo

Tokom procesa projektovanja i izrade korišćen je najsavremeniji softver kompanije Autodesk – Advance Steel. U pitanju je program koji je specijalizovan za izradu 3D modela čeličnih konstrukcija i generisanje dokumentacije.

Pored toga što je namenjen ovako specifičnoj vrsti projekata, Advance Steel se u okviru BIM radnih procesa na projektovanju i izgradnji idealno uklapa sa drugim vodećim programima građevinske industrije: Autodesk Revit, Autodesk Dynamo i Autodesk Navisworks, te omogućava neometanu saradnju različitih inženjerskih struka i rešavanje kompleksnih problema koji su sastavni deo svih projekata.

Reflektorski stubovi – saradnja Čelik doo i TeamCAD doo

 

Korisni linkovi / kontakt:

Čelik doo

TeamCAD.rs

011 / 301 50 43

 


© 2021 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.