Autodesk kupuje kompaniju Upchain – proizvođača cloud PLM rešenja 

Poslednjih nekoliko godina, Autodesk, lider u razvoju softvera za 3D dizajn, projektovanje, inženjering i industriju zabave, strpljivo je širio opseg programa koje nudi svojim korisnicima. 

Autodesk kupuje kompaniju Upchain – proizvođača cloud PLM rešenja

Kako bi dodatno proširio svoju ponudu, posebno na polju "tehničkog dizajna", Autodesk je napravio nekoliko ključnih akvizicija, uključujući Innovyze (softver za projektovanje infrastrukture, modelovanje i simulaciju) i CAMplete (aplikaciju za CNC mašinstvo). Kompanija je sada objavila da je potpisan definitivni ugovor za kupovinu kompanije Upchain, koja razvija cloud rešenje za PLM (Product Lifecycle Management) i PDM (Product Data Management). Kako su i sami ocenili, u pitanju je potez koji će sve programe za proizvodno mašinstvo, uključujući sopstvene ali i konkurentske proizvode, uklopiti u jedinstvenu celinu za razvoj proizvoda.

Po rečima Endrjua Anagnosta (eng. Andrew Anagnost) izvršnog direktora Autodeska "Upchain će pomoći da se premoste prepreke između različitih disciplina. Ako pogledate Autodeskov Fusion, u pitanju je multidisciplinarni program koji spaja CAD, CAM, CAE, generativni dizajn i simulaciju u jedinstveno rešenje koje funkcioniše. Upchain nam dozvoljava da dodatno proširimo celokupan proces, od početka do kraja, gde korisnik neće morati uopšte da razmišlja o procesu, gde će upravljanje podacima postati nevidljivo."

Andrew Anagnost Autodesk CEO

Upchain već ima korisnike u vazduhoplovstvu, autoindustriji, mašinstvu i proizvodnji odeće, što praktično znači da pokriva tipove industrija koje Autodesk podržava. S obzirom da će Autodesk spojiti postojeće aplikacije sa Upchain PLM i PDM rešenjem, kombinovane usluge će se prirodno povezati sa korisnicima uz podršku drugim CAD sistemima koji se koriste u okviru proizvodne industrije.

Za Anagnosta, ova akvizicija adresira ključne izazove sa kojima se korisnici suočavaju: "Upchain omogućava lakše deljenje informacija i podržava rad udaljenih timova. Čini komunikaciju i saradnju efikasnijom, pouzdanijom i predvidljivijom. Postoji pritisak za ojačavanje biznisa kako bi bili spremniji za teška i nepredvidiva vremena. U isto vreme, svi su fokusirani na smanjivanje IT troškova. Organizacije su izbacivale svoja lokalna IT rešenja i prelazile na cloud opciju. Naša saradnja sa kompanijom Upchain će pomoći snižavanju troškova i kompleksnosti.".

Ukoliko želite dodatne informacije o PLM i PDM rešenjima stojimo vam na raspolaganju, pozovite 011 301 5043 ili pošaljite upit putem kontakt forme.

 

Izvor: Autodesk, Forbes 
Prevod i adaptacija: Marko Kozlica 

 


© 2021 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Bulevar Mihaila Pupina 10V / 423 (IV sprat)
11070 Novi Beograd, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.