Integracija Revita i Navisworksa sa BIM 360 servisima

Nakon što je Autodesk objavio novi radni tok između programa Navisworks i BIM 360 Model Coordination, stiže nam još jedan novi radni tok između programa Revit i BIM 360 servisa.

Da podsetimo, u jesen 2020. godine, izašao je dodatak za Navisworks - BIM 360 Issues Add-in for Navisworks, koji omogućava povezivanje BIM 360 Model Coordination servisa i programa Navisworks. Pomoću njega, korisnici oba programa mogu da prave i pregledaju projektna pitanja (eng. issues) i u jednom i u drugom programu. Isto tako, mogu da proveravaju kolizije, tj. sudaranja elemenata i dodeljuju pitanja drugim članovima tima na osnovu dobijenih rezultata. Više o ovom radnom toku, možete pročitati ovde

Sa najnovijim radnim tokom za korisnike Revita i BIM 360 servisa, koji uključuje novi dodatak za Revit - Autodesk® Revit Issues Addin, zatvara se krug između upravljanja projektnim pitanjima (eng. issues) sa cloud servisa BIM 360. Pomoću ovog dodatka, korisnici će biti u mogućnosti da direktno u Revitu pregledaju projektna pitanja (eng. issues) nastala u BIM 360 servisima. U Revitu, u posebnom dijalogu, pojaviće se spisak pitanja, odakle korisnik Revita može da pregleda i rešava pitanja obeležena u BIM 360 servisima. U modelu će mu se prikazati mesto tog problema, što omogućava veću preglednost pitanja.

Integracija Revita i Navisworksa sa BIM 360 servisima

Na ovaj način, učesnicima na projektu je olakšan i ubrzan radni tok.

Ovaj dodatak je dostupan za verzije Revita 2020 i 2021. Može se preuzeti sa Autodesk naloga (manage.autodesk.com) ili Autodesk Desktop App.

Izvor: Autodesk

Tekst pripremila: Anđelija Sandić, mast. inž. arh., Autodesk AEC Application Engineer, Certified Autodesk Instructor, Certified Revit Professional

 


© 2024 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.