PlantTools

Alati za unapređenje radnog toka i funkcionalnosti programa AutoCAD Plant 3D i AutoCAD P&ID

PlantTools

Alati za unapređenje radnog toka i funkcionalnosti programa AutoCAD Plant 3D i AutoCAD P&ID
TeamCAD d.o.o. je autorizovani prodavac rešenja CAD Studio PalntTools. PlantTools je set aplikacija i uslužnih programa koji su posebno dizajnirani da unaprede radni tok i funkcionalnost proizvoda AutoCAD® P&ID i AutoCAD® Plant 3D. Kako su usluge kompanije CAD STUDIO ABCOM GMBH omogućile blizak kontakt sa kupcima koji koriste Autodesk® Plant Solutions, PlantTools je nastao i razvijen je iz stvarnih životnih potreba korisnika raznih industrijskih postrojenja. 
Image
PlantTools omogućava sinhronizaciju, kopiranje i promenu naziva projekata, upravljanje izbornim listama i uređivanje svojstava simbola i klasa pomoću csv datoteka. Ovim jedinstvenim alatima administratorima je pojednostavljeno upravljenje projektima u radu sa aplikacijama AutoCAD® Plant 3D i AutoCAD® P&ID.

PlantTools takođe nudi mogućnost učestvovanja u projektu i korisnicima koji nemaju instaliran AutoCAD® Plant 3D ili AutoCAD® P&ID.

PlantTools znatno unapređuje upravljanje podacima i izveštavanje. Povezivanje projektnih podataka sa spoljnim i unutrašnjim izvorima podataka omogućava viši novo upravljanja informacijama.

Video material nalazi se na YouTube kanalu: Playlist PlantTools EN

Probne verzije u trajanju od 30 dana svih PlantTools alata, mogu se preuzeti: PlantTools 30 days trials

Pored razvoja visokokvalitetnih aplikacija i uslužnih programa za Autodesk® Plant familiju programa, rešenja kompanije CAD STUDIO ABCOM GMBH imaju orijentisan pristup, usmeren da osigura uspešno savladavanje rada u programima AutoCAD® P&ID i AutoCAD® Plant 3D.

Ekspertski tim iz kompanije TeamCAD poseduje znanje i iskustvo da svakoj kompaniji u najkraćem roku obezbedi maksimalni povrat investicija uloženih u projekat.

U ponudi su sledeće usluge:
- “Protokol o proceni klijenta” (Pomažemo u razumevanju u dokumentovanju potreba i zahteva klijenata za konfiguracijom aplikacija Autodesk® Plant)
- Osnovne i napredne obuke za korišćenje programa AutoCAD® P&ID i AutoCAD® Plant 3D
- Konfiguracija AutoCAD® P&ID, AutoCAD® Plant 3D
- Podrška

Pregled PlantTools alata

PlantCenter
Image
PlantCenter je alat koji obezbeđuje centralnu lokaciju za pokretanje projekata kreiranih u aplikacijama AutoCAD® P&ID i AutoCAD® Plant 3D. Takođe i pokretanje PlantDataManager-a i PlantReporter-a. PlantCenter takođe dozvoljava korisnicima pokretanje aplikacije DWG TrueView iz centralnog interfejsa i na taj način omogućava klijentima pregled crteža projekta bez potrebe da imaju instalirane programe AutoCAD® Plant 3D i AutoCAD® P&ID.
PlantClashDetection
Image
Kod 3D modelovanja, neophodno je pronaći i rešiti sučeljavanja između objekata. PlantClashDetection omogućava korisnicima da analiziraju sučeljavanja između modela i XREF objekata direktno iz programa AutoCAD® Plant3D, bez upotrebe Autodesk® Navisworks-a.
PlantDataManager
Image
PlantDataManager je razvijen tako da korisnici mogu imati pristup podacima u projektu, bez instaliranih programa AutoCAD® P&ID i/ili AutoCAD® Plant 3D. Korisnici PlantDataManager-a mogu da menjaju postojeće podatke projekta, da dodaju nove objekte koji mogu da se povežu sa spoljnim bazama ili iskoriste podatke za izradu proračuna.
PlantExpressTools
Image
  Pored alata za upravljanje projektom, PlantExpressTools sadrži i skup CAD funkcija koje značajno ubrzavaju projektovanje (Sklopovi, koordinate, kopiranje/izmena naziva,   uvoz-/izvoz u/iz Excel-a, osvežavanje podataka linije, DWG Izvoz, generisanje lista,  osvežavanje oznaka,  izračunavanje karakteristika,  paleta simbola, unapređeno definisanje oznaka,  unapređeno selektovanje, provera veličine priključka,  paleta karakteristika)
PlantLink
Image
AutoCAD® P&ID i AutoCAD® Plant 3D obezbeđuju fleksibilnu i prilagođenu bazu podataka. PlantLink značajno proširuje mogućnosti rada sa podacima projekta, povezivanjem sa spoljnim i unutrašnjim bazama podataka, fleksibilnim i prilagodljivim jednosmernim i/ili dvosmernim direktnim vezama. Sa PlantLink alatima mogu se takođe menjati AutoCAD® karakteristike kao što su lejer ili boja objekta. PlantLink omogućava korisnicima da znatno povećaju protok podataka unutar svojih P&ID crteža, kako bi unapredili produktivnost i smanjili greške.  
PlantReporter
Image
Mogućnost kreiranja izveštaja, lista i sastavnica je od velike koristi u programima AutoCAD® P&ID and AutoCAD® Plant 3D. PlantReporter proširuje i poboljšava mogućnosti izveštavanja tako što omogućava i generisanje izveštaja o procesnim projektnim podacima bez Autodeskovih® proizvoda i pruža dodatne mogućnosti konfigurisanja. Korisnik može kreirati grupu projekata i generisati izveštaje za njih. PlantReporter može kreirati izveštaje i iz drugih izvora podataka, ili grupe baza podataka. PlantReporter može generisati verzije i revizije izveštaja/lista, koje se mogu porediti kako bi se pratila dinamika promena u podacima. 
PlantSync
Image
Za svaku kompaniju koja ima definisane grafičke standarde, kao I standarde baza podataka, od velike je koristi mogućnost provere ispunjenosti datih standarda, kao I nametanje standarda već započetom projektu.
PlantSync omogućava administratorima projekta jednostavno održavanje standarda u jedinstvenom projektnom šablonu i brzo i efikasno ažuriranje jednog ili više “živih” projekata.
PlantSpecDriven
Image
PlantSpecDriven omogućava dodavanje kataloških informacija AutoCAD® Plant 3D specifikacije P&ID simbolima. Na ovaj način kreira se lista materijala (predmer) već iz P&ID crteža. U drugoj fazi, mogu se uneti P&ID simboli sa dodeljenim atributima u AutoCAD® Plant 3D crteže. Tokom ovog procesa PlantSpecDriven proverava nedoslednosti između P&ID-a i 3D modela. Takođe, moguće je povezati opremu I priključke i vršiti proveru nekonzistentnosti nad njima.

UPIT

KURS

TEHNIČKA PODRŠKA

BESPLATNE INFORMACIJE

KORISNE ADRESE

DODACI

© 2023 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.