AUTOCAD Plant 3D

Program za 3D projektovanje u procesnoj industriji

AUTOCAD alat Plant 3D

Program za 3D projektovanje u procesnoj industriji
Od verzije 2019, u programu „AutoCAD sa specijalizovanim alatima“ sadržan je AutoCAD Plant 3D kao i sledeći vertikalni programi: AutoCAD Architecture, AutoCAD Electrical, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Map 3D, AutoCAD MEP, AutoCAD Raster Design. Od sada je moguće iznajmiti samo “AutoCAD sa specijalizovanim alatima” – Architecture, Electrical, Mechanical, Plant 3D, Map 3D, MEP, Raster Design.
Korisnici koji već poseduju AutoCAD ili neki od AutoCAD vertikalnih programa o prelasku na „AutoCAD sa specijalizovanim alatima“ više informacija mogu pročitati ovde ili se obratiti našoj tehničkoj podršci.
Plant 3D
Plant 3D je AutoCAD alat za 3D projektovanje u procesnoj industriji. Sadrži specijalizovane alate koji omogućavaju brzo i precizno projektovanje. Relacije između elemenata 3D projekta se prate kroz SQL bazu, što omogućava izbegavanje grešaka i dupliranje podataka, kao i jednostavan pregled informacija kao i automatsko generisanje izveštaja. Plant 3D u sebi sadrži kompletan program AutoCAD P&ID.
Image
Image
AutoCAD P&ID je program za izradu procesnih šema i instrumentalnih dijagrama. Sadrži veliki broj alata koji značajno ubrzavaju proces crtanja i smanjuju mogućnost greške. Svi podaci su međusobno povezani kroz SQL bazu podataka, što omogućava analizu podataka u crtežima, i sprečava pogrešno označavanje elemenata procesne šeme ili instrumentalnog dijagrama.
AutoCAD P&ID je sastavni deo specijalizovanog alata Plant 3D programa AutoCAD. Procesne šeme izrađene u programu AutoCAD P&ID se mogu koristiti kao osnova za modelovanje 3D cevovoda i opreme, gde se podaci jednostavno prenose u 3D model. Moguće je porediti informacije između procesne šeme i 3D modela, kako bi se utvrdile razlike i otkrile greške. Na bazi dostupnih informacija moguće je automatski generisati liste linija, UI signala, kablova, liste zaporne armature...

Program se može prilagoditi zahtevima i potrebama klijenta.
Velika baza standardnih elemenata
Image
Plant 3D sadrži veliku bazu standardnih elemenata. Baza se može menjati, prilagođavati, i dopunjavati. Na osnovu dostupnih baza elemenata, kreiraju se specifikacije.
Oprema
Image
Projektovanje i modelovanje opreme je pojednostavljeno velikim brojem predefinisanih šablona uz pomoć kojih se izuzetno brzo kreiraju željeni modeli. Dodatno, bilo koji 3D model se može jednostavno proglasiti odgovarajućom opremom u alatu Plant 3D, a zatim definisanoj opremi dodeliti svi neophodni podaci.
Noseće konstrukcije
Image
Da bi se kvalitetno organizovao prostor, Plant 3D sadrži alate za projektovanje nosećih konstrukcija. Tako definisane konstrukcije mogu da se iskoriste kao osnova za dalje modifikovanje od strane građevinskog inženjera u programima Revit, AutoCAD Structural Detailing ili Advance Steel.
Ortogonalne projekcije
Image
Moguće je brzo i jednostavno generisanje ortogonalnih projekcija i preseka, i njihovo regenerisanje u slučaju izmene modela.
Izometrici
Image
Na bazi postojećeg 3D modela, prema pripremljenim šablonima, automatski se generišu potpuno definisani izometrici.
Automatsko generisanje predefinisanih izveštaja
Image
Na osnovu dostupnih podataka, moguće je definisati izveštaje koji su unapred podešeni, sa definisanim izgledom, poljima i zaglavljem. Sadržaj izveštaja se automatski generiše iz podataka crteža ili projekta.

UPIT

KURS

TEHNIČKA PODRŠKA

BESPLATNE INFORMACIJE

KORISNE ADRESE

DODACI

© 2023 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.