Tata Safari – Više od vozila koje vidite na ekranu

Klijentov izazov

Primer Studio je dobio zadatak da napravi video-materijal za poznatu marku automobila „Tata“. Poenta je da se sve osobine automobila prikažu i predstave u najlepšem svetlu. Međutim, vozilo koje je prikazano na snimanju nije bilo ono koje treba da bude predstavljeno u konačnom materijalu.

 

 

Zvuči zbunjujuće, zar ne? To je misija koja je dodeljena Primer Studiju. Moraju da koriste 3D magiju za transformaciju automobila za praćenje u automobil budućnosti.

Snimljeni automobil i 3D model automobila, iako drugačijeg oblika i boje, imali su isto međuosovinsko rastojanje. Interesantna činjenica je da je kompanija Tata Motors obavljala završne radove na automobilu dok su radili na modelu. Srećom, oni nikada ne zaziru od izazova kojima se pokazuje njihova fleksibilnost i spremnost da prilagođavaju početni plan, što često biva slučaj.

 

Ciljevi projekta

Prioritetni ciljevi projekta koji je stavljen pred Primer Studio bili su:

  1. Podešavanje praćenja objekta,
  2. Istovremeno razvijanje šejdera automobila i remodeling automobila,
  3. Poštovanje stvarnog svetla i rendera,
  4. Prevazilaženje izazova odbljeska sočiva,
  5. Kompoziting,
  6. Fotorealističnost konačnog automobila.

 

Rešenje

„Kada smo dobili CAD model, ostatak je bio standardna praksa – praćenje objekata, rad na šejderu i remodelovanju automobila, briga o svetlu, renderovanje pre nego što završimo sa kompozitingom. Zbog odbljeska sočiva je kompoziting bio izazovniji nego inače, ali uspeli smo da prevaziđemo taj kamen spoticanja. Usmerili smo većinu svoje pažnje na to da osvetljenje i senčenje budu što je moguće realniji. Nismo želeli da gledaoci posumnjaju da je sve vreme sniman drugi automobil. I nisu.“

 

 

Ceo projekat su olakšali 3ds max, V-Ray i After Effects. Autodesk je obezbedio nesmetan tok rada, od uvoza CAD modela do remodelovanja i rigovanja. V-Ray je učestvovao u konačnom renderovanju, dok je After Effects bio zadužen za kompoziting. Njihovim rečima: „Kao i uvek, najbolje se integrišu 3ds Max i V-Ray, i oni fantastično rade zajedno. Zato im se stalno vraćamo, jer nas do sada nisu izneverili.“

 

Poslovni ishod

Njihov lični cilj je bio da auto bude fotorealističan, u osnovi da ima nevidljive efekte. S obzirom da su u stalnoj potrazi za „savršenim“ CG automobilom, bilo im je drago što ljudi nisu prepoznali CG kadrove. Rekli su: „Tada smo znali da smo posao uradili kako treba“.

S obzirom na rezultate, projekat je izazvao mnogo pozitivnih reakcija, što je pokazatelj odlično odrađenog posla na ovom poduhvatu. Kada smo zamolili zaposlene iz Primer Studija da sumiraju napore na ovom projektu, izjavili su: „Kao i uvek, morali smo da udružimo snage kako bismo završili posao, ali se naš trud na kraju isplatio i to nam je sasvim dovoljno.“

 

 

Zaključak

Projekat Tata Safari je omogućio Primer Studiju da zađe dublje u polje ekstremnog realizma i testira svoje veštine u ovoj specifičnoj oblasti. Uložili su mnogo vremena i truda u ovaj projekat i bili su više neko ponosni kako je ispao. Za njih je važno što su odgovorili na klijentov zadatak i što su istovremeno proširili svoja znanja, a to će im sigurno dobro doći u budućim projektima.

 

Kratak pregled projekta

Datum isporuke: 24.03.2021.
Trajanje projekta: 60 dana

Autodesk rešenja:

3ds Max

Pružene usluge:

Vizuelizacija dizajna
Renderovanje i animacija

Ukoliko i vi želite da sa vama sarađujemo na projektu, možete nas kontaktirati putem telefona 011 301 50 43 ili kontakt forme.

 

 


© 2023 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.