+381 (0)11 3015043 / 3131864   

 

 • Početak:

Chaos Group organizuje Total Chaos događaj

Međunarodni događaj koji objedinjuje umetnost, nauku i tehnologiju kompjuterske grafike.

Chaos Group Vas poziva na Total Chaos događaj. Total Chaos  je nastao od CG2 godišnjeg događaja. Pozivamo umetnike i developere širom sveta da se pridruže Chaos Group kolegama na dva celodnevna seta predavanja renomiranih svetskih predavača i zanimljivim radionicama. Dođite da slavimo umetnost i nauku kompjuterske grafike.

Ovaj događaj spaja stručnjake iz oblasti arhitektonske vizuelizacije, automobilskog dizajna, video igara i vizuelnih efekata.

Iskoristite sjajnu priliku za networking sa nekima od najboljih svetskih umetnika i studija i naučite kako oni stvaraju inspirativne radove. Ovo je prilika da sretnete i upoznate timove koji stoje iza programa V-Ray, Corona, VRscans i Phoenix FD i da podelite sa njima vaša zapažanja i želje u vezi sa navedenim programima.

Iskoristite popust i do 50% za rane prijave do 10. marta 2018. godine. 

Više informacija o događaju možete pogledati na Chaos Group strani, gde se možete i prijaviti ukoliko ste zainteresovani.

TeamCAD organizuje besplatnu radionicu za AutoCAD Plant 3D

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da nam se pridružite na besplatnoj radionici za Autodesk program AutoCAD Plant 3D koja će biti održana u Novom Sadu u prostorijama kompanije TeamCAD

 Tema: Radionica je osmišljena sa ciljem da kroz rad na primerima upozna učesnike sa osnovnim mogućnostima softvera Autodesk AutoCAD Plant 3D. Namenjena je inženjerima i tehničarima u procesnoj industriji.

U okviru radionice, polaznici će uz pomoć instruktora, na konkretnom primeru obraditi sledeće teme:

 • Izrada procesnih i instrumentalnih dijagrama,
 • Modelovanje opreme, nosača i čeličnih konstrukcija,
 • Modelovanje cevovoda na bazi P&ID crteža,
 • Izrada ortogonalnih projekcija,
 • Generisanje izometrika,
 • Specifikacije i generisanje izveštaja.

 

Za prisustvo na radionici neophodno je poznavanje rada u operativnom sistemu Windows.

Učešće na radionici za Autodesk program AutoCAD Plant 3D je bez kotizacije. Broj mesta je ograničen. Iz iste firme moguće je prijaviti maksimalno dvoje učesnika.

Molimo Vas da se prijavite na ovoj adresi

Ukoliko imate dodatna pitanja, predloge ili sugestije slobodno nas kontaktirajte.

 

Kontakt telefon: 011 3015043

Kontakt osoba: Anđelija Sandić, d.i.a.

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

TeamCAD organizuje kurs Revit Structure - Osnovni nivo

  

TeamCAD kao autorizovani Autodesk trening centar (Autodesk Authorised Training Center) organizuje kurs Revit Structure – Osnovni nivo.

 • Početak kursa: ponedeljak 12. mart 2018. godine
 • Završetak kursa: petak 23. mart 2018. godine 
 • Cena kursa: 240 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Na cenu treba dodati PDV u iznosu od 20%.
 • Fond časova: 24 školska časa sa sertifikovanim Autodesk instruktorom.
 • Dinamika održavanja kursa: 4 školska časa u terminima ponedeljak/sreda/petak od 17.00 do 20:30 h.

Cena podrazumeva obuku u TeamCAD – Autodesk trening centru na Novom Beogradu, po principu jedan polaznik jedan računar (HP radne stanice).

Kurs je namenjen prvenstveno građevinskim inženjerima i tehničarima. Za početni nivo, predviđeno je da se polaznici upoznaju sa osnovnim alatima programa. Kurs zahteva poznavanje rada u operativnom sistemu Microsoft Windows. 

TEME:

 • Upoznavanje sa korisničkim okruženjem
 • Početak izrade novog projekta
 • Izrada tavanica i sistem greda
 • Izrada međuspratnih konstrukcija i krovova
 • Izrada temelja
 • Kotiranje, tabele i legende
 • Priprema dokumentacije
 • Praktičan ispit

SERTIFIKAT: Posle praktičnog polaganja ispita polaznik dobija Autodeskov sertifikat u PDF formatu na engleskom jeziku o odslušanom kursu sa jedinstvenim brojem koji važi u celom svetu.

REFERENCE: TeamCAD je izvršio obuku za korišćenje programa Autodesk Revit Structure u sledećim kompanijama: MAŠINOPROJEKT KOPRING – Beograd, BIRO KONESKI – Niš, NIS NTC – Novi Sad, TERMOENERGO INŽENJERING – Beograd, ENERGOPROJEKT INDUSTRIJA – Beograd, ENERGOPROJEKT ENTEL – Beograd, GRAĐEVINSKA DIREKCIJA SRBIJE – Beograd, INFRASTRUCTURE ENGINEERING SERVICES – Beograd, TEBODIN – Beograd, INSTITUT ZA RUDARSTVO I METALURGIJU - Bor...

 

Molimo Vas da potvrdu prisustva izvršite što ranije zbog ograničenog broja mesta.

 

Lokacija: TeamCAD, Novi Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 10V / II sprat / apt. 224

Kontakt telefon: 011 3015043

Kontakt email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

TeamCAD organizuje besplatnu radionicu za program Autodesk Maya

 

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da nam se pridružite na besplatnoj radionici za program Autodesk Maya koja će biti održana na Novom Beogradu u prostorijama kompanije TeamCAD. 

 • Datum: petak 9. mart 2018. godine.
 • Vreme održavanja: 10:00 h – 14:00 h
 • Mesto: Bulevar Mihaila Pupina 10V, II sprat, apt. 224, Novi Beograd

Tema: Radionica je osmišljena sa ciljem da kroz rad na primerima upozna učesnike sa osnovnim mogućnostima softvera Autodesk Maya. Obuhvata prilagođavanje radnog okruženja prema potrebama korisnika, bazično modelovanje, materijale i teksturisanje, osnove animacije, svetla, kamere i renderovanje.

Teme:

 • Upoznavanje sa radnim okruženjem i navigacijom
 • Modelovanje pomoću osnovnih geometrijskih formi
 • Modelovanje pomoću linija
 • Animacija
 • Animacija po putanji
 • Karakterna animacija
 • Svetla
 • Kamere
 • Renderovanje

 

Za prisustvo na radionici neophodno je bazično poznavanje engleskog jezika i poznavanje platforme Windows.

Učešće na radionici za program Autodesk Maya je bez kotizacije. Broj mesta je ograničen. Iz iste firme moguće je prijaviti maksimalno dvoje učesnika.

Molimo Vas da se prijavite na ovoj adresi

  

Ukoliko imate dodatna pitanja, predloge ili sugestije slobodno nas kontaktirajte.

Kontakt telefon: 011 3015043

Kontakt osoba: Anđelija Sandić, d.i.a.

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Novi blog za program Autodesk Vault

Na sledećoj adresi moguće je videti novi blog koji se odnosi na program Autodesk Vault. Autodesk Vault je program za upravljanje tehničkom dokumentacijom koje obuhvata 2D crteže, 3D modele, ponude, kalkulacije, fotografije i druge različite fajl formate.

 

TeamCAD održao tri besplatne radionice za Autodesk Inventor Professional – limovi i zavarivanje

TeamCAD je zbog velikog interesovanja za besplatnu radionicu za program Autodesk Inventor Professional, tokom prve nedelje februara, organizovao tri radionice u Novom Sadu. Radionicama je prisustvovalo 22 učesnika iz različitih firmi, pretežno mašinskih inženjera. 

Tema radionice bila je upoznavanje sa osnovnim mogućnostima modula za limove i zavarivanje programa Autodesk Inventor Professional. Što se tiče modula Sheet Metal, učesnici su imali priliku da rade sa limovima – načinima savijanja, razvijanja, probijanja lima... sa izradom tehničke dokumentacije. Prisutni su definisali zavarene spojeve preko pripreme radnog predmeta, definisanja vrste spojeva do obrade posle zavarivanja i izrade tehničke dokumentacije za zavarene spojeve. Radionice je držao Autodesk Application Engineer i Autodesk Certified Instructor, Miodrag Antić, master inženjer mašinstva. 

Drago nam je da smo uspeli da ugostimo većinu prijavljenih učesnika, zahvaljujemo se zainteresovanima na želji da prisustvuju radionicama i radujemo se novim susretima. 

U narednom periodu planiramo organizovanje besplatnih radionica iz različitih oblasti i programa, a prva koja nam sledi je besplatna radionica za Autodesk Revit Structure, koja će biti održana u Novom Sadu, 27. i 28. februara 2018. godine. 

Iskoristite promotivni popust od 10% na novi V-Ray for Revit 3.6!

Stigao je novi V-Ray for Revit 3.6! Iskoristite promotivni popust od 10% na nabavku najnovije verzije do 30. marta 2018. godine. 

U susret novoj verziji programa, sa unapređenim karakteristikama, kompanija Chaos Group organizovala je webinar 27. februara 2018. godine na kojem su prisutni imali prilike da čuju šta je to novo u programu V-Ray for Revit i da uživo vide prezentaciju rada u novom korisničkom okruženju. 

 

Osnovne karakteristike:

V-Ray je dodatak za Autodesk Revit, jednostavan za korišćenje. Omogućava arhitektama rendere profesionalnog kvaliteta, slike visoke rezolucije sa realističnim svetlima, materijalima i kamerama direktno iz Revit (BIM) modela. 

Sa dodatkom V-Ray for Revit, renderovanje je moguće korišćenjem procesora (CPU) i grafičke kartice (GPU), a takođe se može uključiti više mašina pomoću V-Ray Swarm distribuiranog renderovanja.

 

Ključne karakteristike:

 • Okruženje prilagođeno projektovanju – Korisničko okruženje sa već postavljenim podešavanjima - od najmanjih rezolucija za brzi pregled projekta do rendera visokog kvaliteta za finalnu prezentaciju.
 • Interaktivni render – Promene kod finog podešavanja svetla i materijala vidljive odmah.
 • Fizički materijali – Prevodi Revit materijale u fizički korektan format za V-Ray. Poseduje biblioteku sa preko 500 arhitektonskih materijala koji su kompatibilni sa aplikacijama: V-Ray for 3ds Max, Rhino i SketchUp.
 • Realistično svetlo – Bilo koji model se renderuje sa realističnim, fizički zasnovanim svetlom i globalnim osvetljenjem.

 

Nove karakteristike:

 • Novi Asset Browser – Prikazuje sve materijale i proxy objekte i dozvoljava odabir i menjanje više materijala.
 • V-Ray Proxi – SArchVision RPC objekti mogu da se koriste kao zamena za V-Ray proxy objekte u Revit scenama za renderovanje modela drveća, automobila, ljudi itd. u visokim rezolucijama.
 • V-Ray trava i krzno – Render realistične trave i krzna.
 • Hibridno renderovanje – V-Ray GPU startovan na NVIDIA CUDA može iskoristiti potencijal celokupnog hardvera, uključujući i grafičke kartice i procesore.
 • Novo korisničko okruženje – Ažurirano i poboljšano korisničko okruženje za intuitivniji, korisnicima pristupačniji tok rada.
 • Brži izvoz scene – Sa novim optimizacijama i smart cashing pristupom, prevođenje i renderovanje složenih scena je sada i do četiri puta brže.
 • I još dosta toga

 

Fotogrametrija uz pomoć drona sa novim programom Autodesk ReCap Photo

Program Autodesk ReMake razvio se u Autodesk ReCap Photo, i biće sastavni deo programa ReCap Pro za rad sa fotogrametrijskim i skeniranim podacima uz pomoć LIDAR tehnologije. Pored odličnih alata za rad sa 3D mesh objektima nasleđenim iz programa ReMake, uvedena su i nova poboljšanja kao što su povećan broj forografija na 1000 i za generisanje 3D modela i za geolocirane ortografske prikaze sa drona (UAS).

Korisna adresa

 

Kompletan radni tok projekta sa programima iz Autodesk AEC kolekcije

Pogledajte tok rada na projektu za koji ne postoje digitalni podaci, već samo predloženo mesto izgradnje kroz pet Autodesk programa. Četiri programa pripadaju AEC kolekciji, a jedan se iznajmljuje naknadno. 

1. InfraWorks

Lokacija sa okruženjem pravi se u programu InfraWorks Model Builder. Sa nekoliko klikova mišem, i odabirom lokacije, pravi se interaktivni 3D model. 

2. Civil 3D

Kada se napravi model u programu InfraWorks, uvozi se teren sa saobraćajnicama koristeći Open Model komandu iz InfraWorks panela u AutoCAD Civil 3D. 

3. Revit

Sledeći korak je geolociranje modela u programu Revit na AutoCAD Civil 3D situacionom planu. Da bi se ovo uradilo, potrebno je linkovati DWG situacioni plan, rotirati ga, postaviti elevaciju i izvući koordinate. Od ovog trenutka modeli u programima InfraWorks, Revit i Civil 3D su sinhronizovani i mogu se lako izvoziti / uvoziti iz jednog programa u drugi. 

4. Navisworks

Kada su modeli u programima InfraWorks, Revit i Civil 3D sinhronizovani, mogu se svi zajedno uvesti u program Navisworks, za dalje pregledanje, koordinaciju, otkrivanje kolizija i deljenje sa klijentima, investitorima, izvođačima... 

5. Live - Virtuelna realnost

Navisworks i Autodesk render na cloud-u prave brze 360 stepeni panorama rendere. Za gledanje ovih rendera nije potrebna VR oprema, nego samo internet pretraživač. Može se otići korak dalje, i preko Autodesk cloud servisa, napraviti stereo panorama koja podrazumeva korišćenje VR opreme. 

Za još jedan korak dalje, može se koristiti Live. U Revit se može ubaciti teren iz programa AutoCAD Civil 3D preko Site Designer add-in-a i LandXML data. Iz programa Revit takav model se dalje izvozi u Live. U programu Live model se može gledati preko moda za virtuelnu realnost ili se može poslati link nekome ko želi da ga sagleda u servisu Live Viewer. 

Video 

Korisna adresa 

 

 

AUTOTURN WEBINAR 

14. februara 2017. godine kompanija Transoft Solutions održaće webinar na temu pregled SmartPath alata u programu AutoTURN i kako ih najbolje koristiti.

AutoTURN je program za simulaciju kretanja vozila i analizu putanje kod manevrisanja vozilom. Može se vršiti analiza 2d ili 3d putanje kretanja, sa veoma jednostavnim a intuitivnim alatima. U zavisnosti od potreba korisnika, program AutoTURN dostupan je u nekoliko izdanja: AutoTURN Lite, AutoTURN,  AutoTURN Online, AutoTURN Revit, AutoTURN Rail. Program sadrži bogatu biblioteku vozila ali i pored toga postoji mogućnost dodavanja, odnosno kreiranja specijalnih vrsta vozila (tereta) od strane korisnika.

Smart Path alati su fleksibilniji od tradicionalnih metoda uz pomoć kojih se najjednostavnije generišu simulacije kretanja vozila.  Na ovaj način, omogućena je kontrola ili upravljanje vozilom uz pomoć kursora. Ovi alati takođe sadrže i brzine kretanja vozila, superelevaciju, bočno trenje i mnoge druge funkcije koje će proces simulacije kretanja vozila učiniti realističnim.

Korisna adresa