+381 (0)11 3015043 / 3131864   

 

 • Početak:

Izašla je nova verzija V-Ray 3.6 za 3DS Max

ChaosGroup je za program V-Ray objavio verziju 3.6 na bazi 3DS Max aplikacije. Neke od glavnih poboljšanja u novoj verziji su:

 • Podrška za 3DS Max 2018.
 • Hibridno renderovanje – gde se koristi kombinovano CPU i GPU.
 • NVIDIA NVlink – podržava GPU memoriju na karticama sa NVlink tehnologijom.
 • Kompletna podrška za renderovanje svetlosnih elemenata – moguće je podeliti sve elemente osvetljenja (refleksije, refrakcije, GI... ) za kasniju post produkciju.
 • Cryptomate – automatsko generisanje maski.

Verzija Vray 3.6 za 3DS Max je besplatna za sve postojeće Vray 3.x korisnike.

Za više detalja može se pogledati sledeći link.

 

Autodesk Vault – značaj bezbednosti

Autodesk Vault predstavlja okruženje za upravljanje tehničkom dokumentacijom. U ovakvom sistemu postoje korisnici, a dužnost administratora je da obezbedi adekvatna prava na korišćenje svakom. Na ovaj način podiže se nivo bezbednosti podataka koji se nalaze u ovakvom okruženju. Kompanija KETIV je održala vebinar po pitanju Vault bezbednosti. Na sledećem linku može se pogledati video snimak vebinara.

Rad sa limovima u programu Autodesk Inventor

Sheet Metal predstavlja modul u programu Autodesk Inventor u kojem je na jednostavan način moguće projektovati delove od lima. Na sledećoj adresi nalazi se video materijal koji pokazuje kako unaprediti proces projektovanja delova od lima u programu Autodesk Inventor. Uz video materijal moguće je preuzeti prezentaciju i primere.

Novi Autodesk CEO - Andrew Anagnost

“Čast mi je što ću biti na čelu ove neverovatne kompanije i istovremeno obavljati dužnost izvršnog direktora. Dvadeset godina sam gledao kako Autodesk uvodi novine i raste u kompaniju kakva je danas i ponosan sam na ono što smo postigli zajedno, ali naš uspeh nije zasnovan na jedinstvenom proizvodu, poslovnoj strategiji ili prodaji – to je rezultat kolektivnih napora svih vas, našeg raznolikog i globalnog tima. Sa vašim  idejama i veštinama spremni smo da razvijemo neverovatne nove pravce. Sledeća era Autodesk-a nije definisana proizvodnim ili poslovnim inovacijama – već njihovom kombinacijom. Moramo biti izvrsni na oba plana, sve u službi naših kupaca. Da bismo osigurali njihov i naš uspeh, potrebno je usavršiti ne samo naše iskustvo sa proizvodima, već i iskustvo naših klijenata. Nastavićemo da razvijamo neverovatne alate koji klijenti mogu iskoristiti u kreiranju boljeg sveta.“ 

 Korisna adresa

 

Analiza konstrukcije budućnosti

Autodeskov pristup potrebama tržišta za softverska rešenja analize konstrukcija uvek je imao visok prioritet. Razvoj softvera Autodesk Robot Structural Analysis pružio je alate za rešavanje širokog spektra problema u oblasti statičke i dinamičke analize konstrukcija. 

Trendovi kao što su povećanje kompleksnosti objekata i globalizacija timova utiču na promenu uloge građevinskog inženjera. Predviđa se sve veća potreba za komunikacijom među stručnjacima različitih oblasti, kao i za naprednim alatima namenjenim modelovanju konstrukcije. Uz ove trendove i napredak tehnologije promeniće se način na koji timovi rešavaju zadatke.

Očekivane su i promene softvera u sledećim pogledima:

 • Jednostavnost - Pojednostavljen korisnički interfejs i olakšan rad u softveru. 
 • Prilagodljivost - Sposobnost da se softver prilagodi potrebama korisnika. Alati koji omogućavaju korisniku da izmeni i dopuni mogućnosti i funkcije softvera kroz API.
 • Optimizacija - Generativni dizajn, tzv Computational Design, pruža mogućnost provere većeg broja mogućnosti u toku kraćeg vremenskog perioda. Uz generativne algoritme inženjeri će biti u mogućnosti da mnogo detaljnije analiziraju širi spektar opcija. 
 • Automatizacija - Maksimalno ubrzavanje što većeg broja uobičajenih procesa od konceptualnog rešenja, analize konstrukcije, dimenzionisanja elemenata i izrada grafičke i numeričke dokumentacije. 

U poslednjem periodu je primećen porast potražnje softverskih rešenja za analizu konstrukcije koja su BIM orjentisana bazirana na cloud-u. 

Neke od prednosti analiziranja konstrukcije softverom u cloud-u su:

 • Brže sagledavanje opcija u ranim fazama projektovanja.
 • Poboljšana kontrola kvaliteta korišćenjem automatizovanih procesa analize i kontrole.
 • Open-source modifikacija. Otvoren API u kombinaciji sa vizuelnim programiranjem pruža mogućnost korisnicima da formiranju nove alate za specifične potrebe.

Više o ovome možete pogledati na sajtu.

 

Nagrada kompaniji TeamCAD

U Termama Sveti Martin u Hrvatskoj 7. i 8. juna 2017. godine održan je skup Autodesk partnera Adriatik regije koja obuhvata Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju. Na skupu su predstavljeni Autodesk programi u oblasti građevinarstva, mašinstva, arhitekture, niskogradnje... 

TeamCAD je dobio nagradu kao vodeći Autodesk partner u Adriatik regiji za 2016. godinu.

Ovim putem se zahvaljujemo našim klijentima, saradnicima i prijateljima na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i radujemo se budućoj saradnji i druženjima. 

 

Advance Steel-Vebinar

U okviru Autodesk serijala Build Your Advance Steel IQ, 14. juna organizuje se vebinar sa temom: Modeling collaboration with "Multi-user" tools in Advance Steel 2018. Registracija se može izvršiti preko sledećeg sajta.

GIS Forum 2017 - Mesto susreta GIS stručnjaka

16.05.2017. godine u Hotelu „M“ održan je šesti po redu GIS Forum. Zaljubljenici i GIS profesionalci imali su priliku da se nađu na konferenciji GIS Forum u cilju razmene znanja, iskustava i ideja.

 

Kao i prethodnih godina omogućeno je različitim proizvođačima GIS uređaja, softvera i podataka da se predstave na jednom mestu. 

Na ovaj način omogućeno je učesnicima da uporede različite proizvode i rešenja, da se povežu sa kolegama koji se bave sličnim poslovima, da se povežu sa stručnjacima koji mogu da pomognu u razvoju geoinformacionih sistema i da se upoznaju sa aktuelnim trendovima. Korisna adresa.

AEC Excellence 2017

Takmičenje najhrabrijih, inovativnih projekata sa fokusom na BIM, realizovanih u programima  kompanije Autodesk. Može se prijaviti do pet projekata razvijenih u četiri kategorije: infrastrukura, visokogradnja, konstrukcije i održivi projekti. Nagradni fond je 80.000 $ uključujući, HP radne stanice i smeštaj na Autodesk University Las Vegas 2017. Korisna adresa.