+381 (0)11 3015043 / 3131864   

 

 • Početak:

Advance Steel- 9 korisnih funkcija

Mogućnosti, kao što su:

 1. Modelovanje grednog elementa profila definisanog polilinijom;
 2. Omiljene automatske veze;
 3. Dobijanje željenih informacija bez ulaska u Advance Properties elementa;
 4. Razni načini selekcije elemenata u modelu;
 5. Pomeranje pojedinačnih stubova ograde;
 6. Dodeljivanje boje elementima u zavisnosti od statusa odobrenja;
 7. Uvoz Advance Steel modela u Navisworks;
 8. Aplikacije za Advance Steel (app store);
 9. Sagledavanje modela pomoću 3D naočara;

znatno doprinose radu u softveru, a pdf dokument koji ih preciznije opisuje može se preuzeti sa sledeće adrese.

Implementacija rešenja za praćenje 2D/3D tehničke dokumentacije Autodesk Vault u kompaniji Tigar Tyres DOO iz Pirota

 

                  

Tigar Tyres DOO je najveći domaći proizvođač pneumatika, član poslovnog sistema Michelin, koji je već punih 50 godina poznat po kvalitetu svojih proizvoda. Preduzeće je specijalizovano za proizvodnju i prodaju putničkih, kamionskih, poljoprivrednih i specijalnih industrijskih i građevinskih pneumatika. 

Kompanija Tigar Tyres je dugogodišnji TeamCAD klijent.

Tigar Tyres kao deo Michelin korporacije, u okviru sektora „Razvoj“, projektuje i razvija nove tipove pneumatika. Godinama, kao glavni alat za projektovanje, sektor „Razvoj“ koristi Autodesk Inventor.

Kao i kod drugih kompanija gde se projektuje u timovima, javila se potreba za centralizovanim upravljanjem tehničkom dokumentacijom, praćenjem revizija i verzija, životnim ciklusima, pravima pristupa... Dodatno, postojala je potreba i za razmenom podataka sa drugim fabrikama u okviru korporacije. 

Sektor „Razvoj“ kompanije Tigar Tyres, prepoznao je Autodesk Vault Professional kao programski paket za upravljanje tehničkom dokumentacijom koji rešava sve zadatke koji su pred njega postavljeni.

U aprilu 2017. godine, TeamCAD je prilagodio Autodesk Vault Professional potrebama kompanije Tigar Tyres, izvršio implementaciju, obuku za korisnike i administratore. Prema potrebama sektora „Razvoj“, definisani su životni ciklusi (dokument je u fazi izrade, čeka na pregled, pregledan, odobren, vraćen na doradu…), kreirane su kategorije i kategorijama dodati atributi, kreirana pravila za definisanje revizija, definisane su grupe korisnika sa pripadajućim pravima, kreirani prototip fajlovi za Autodesk Inventor i sva pripadajuća podešavanja, podešeno kreiranje rezervne kopije sistema, definisan pristup podacima preko web klijenta…

TeamCAD je već više od 12 godina vodeći Autodesk partner u Srbiji sa više od 800 klijenata u svojoj referenc listi. 

TeamCAD je kompanija koja se bavi CAD/BIM konsaltingom, treningom i implementacijom softverskih rešenja. Pružamo podršku i konsalting za kompletnu BIM platformu na bazi programa Autodesk Revit. Posedujemo iskustvo, kapacitet i znanje za implementaciju rešenja za procesni inženjering na bazi programa AutoCAD Plant 3D i AutoCAD P&ID kao i za  

implementaciju rešenja za dokument menadžment (praćenje 2D i 3D tehničke dokumentacije) na bazi programa Autodesk Vault.

 

Korisne adrese: 

http://www.michelin.rs  

http://teamcad.rs/index.php/softver/oblast-primene/vault

 

 

          

AUTODESK ANSWER DAYS

Autodesk poziva sve zainteresovane da se 24. maja od 6:00am do 6:00pm po pacifičkom vremenu, pridruže Autodeskovom Answer Days događaju, koji se ovaj put odnosi na programe AutoCAD, EAGLE, Fusion 360, Fusion Lifecycle, HSM, Inventor i Vault. Učešće je besplatno, broj pitanja nije ograničen, a na njih će odgovarati tim stručnjaka koji je učestvovao u razvoju pomenutih programa. Korisna adresa.

 

Iskoristite popust od 10% za nabavku paketa koji u sebi sadrži programe V-Ray i Autodesk 3ds Max ili Autodesk Maya

V-Ray je platforma za fizičko renderovanje 3D modela. Kao dodatak može se koristiti kroz popularne softvere za 3D modelovanje, kao što su Autodesk programi 3ds Max, Maya i Revit. Ovaj dodatak je stekao svoju popularnost kroz jednostavno korisničko okruženje, brz mehanizam renderovanja i fotorealistična svetla i materijale. Sve više korisnika se odlučuje za V-Ray zbog postojanja velike zajednice korisnika koja međusobno deli modele, materijale i savete.
 
Tipovi licenci u ovoj ponudi

 • Najam Autodesk 3ds Max ili Maya licence na godinu dana (Single-user ili Multi-User).
 • Kupovina trajne V-Ray pojedinačne licence (On-line licenciranje bez dongla).

Cene programa kada se kupuju u paketu sa uračunatim popustom od 10%:

 Naziv

  Cena EUR

 

 Autodesk 3ds Max Annual Subscription Single User + V-Ray 3.5 Workstation for 3ds Max

1.469,00 

          

 Autodesk Maya Annual Subscription Single User + V-Ray 3.5 Workstation for Maya

1.469,00 

        

 Autodesk 3ds Max Annual Subscription Multi User + V-Ray 3.5 Workstation for 3ds Max

1.944,00 

        

 Autodesk Maya Annual Subscription Multi User + V-Ray 3.5 Workstation for Maya

1.944,00 

        

Popust važi do 25. jula 2017. godine.

Cene se računaju po srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Na cenu treba dodati PDV u iznosu od 20%.
 
TeamCAD je zvanični distributer kompanije Chaos Group za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije i Grčke za programe: V-Ray for 3ds Max, V-Ray for Revit, V-Ray for Maya, Phoenix FD Workstation for 3ds Max… 
TeamCAD je Autodesk Gold partner za područje Srbije.

Ukoliko imate dodatna pitanja, predloge ili sugestije slobodno nas kontaktirajte. 

Poručivanje na TeamCAD webshop-u  

Kontakt telefon: 011 301 50 43

Kontakt e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BIM 360 – Servisi za kolaborativni menadžment u građevinarstvu 

BIM 360 je servis za menadžment u građevinarstvu, omogućava pristup podacima o projektu kroz životni ciklus izgradnje objekta, praktično u svakom momentu i na svakom mestu. BIM 360 pruža mogućnost zaposlenima na terenu da budu efikasniji, a onima u kancelariji da bolje optimizuju i upravljaju svim aspektima izvođenja. 

BIM 360 se sastoji od nekoliko različitih servisa:

 • BIM 360 Glue
 • BIM 360 Docs
 • BIM 360 Field
 • BIM 360 Plan
 • BIM 360 Team
 • Autodesk Building Ops*

Više detalja pogledajte ovde.

 

Autodesk Revit 2018 - poboljšani alati za rad sa armaturom

Nove mogućnosti Revita 2018, kada je u pitanju modelovanje armirano betonskih elemenata i armature, kao što su:

 1. Postavljanje armature u elemente složene geometrije;
 2. Definisanje položaja armature u odnosu na element u kome se nalazi iz 3D pogleda;
 3. Postavljanje setova armaturnih šipki promenljive dužine u odnosu na zakrivljene površine;
 4. Podesivi parametri za automatsko pozicioniranje armature;
 5. Armiranje elemenata iz SAT fajlova;

detaljnije su opisane na sledećoj adresi.

 

Autodesk 3ds Max 2018 - Novine

 

Stigao je novi 3ds Max 2018, efikasniji u modelovanju, animaciji i renderingu. Ovo su neke od novih ili poboljšanih mogućnosti:

 • Paket elemenata (“Smart Asset Packaging”) omogućava korisnicima da kreiraju, dele i ažuriraju portabilne elemente koji su fleksibilni, povezani i koji reaguju na promene. 
 • Prilagodljivi radni prostori omogućavaju modernije i personalizovanije korisničko iskustvo.
 • “Blended Box Map” (iz 3ds Max 2017.1 Update-a) omogućava korisnicima da, za razliku od tradicionalnog mapiranja preko kocki, prelaz između ivica materijala bude manji. 
 • Opcija “Motion Paths” omogućava korisnicima da vizuelizuju svoju animaciju kao Bezier putanju, što omogućava novi pristup modifikovanja animacije. 
 • Pomoću cloud servisa “Max to LMV” korisnici mogu jednostavnije sagledavati i razmenjivati sadržaj nastao u programu 3ds Max pomoću servisa Forge Viewer u svojim internet pretraživačima. 

Za više informacija posetite sledeću adresu.

Pet mitova o iznajmljivanju Autodesk proizvoda

Autodesk proizvodi su trenutno dostupni samo kroz sistem iznajmljivanja („Subscription“). U nastavku je opisano pet najčešćih mitova o ovakvom vidu licenciranja:

1. „Neću moći da koristim svoje trajne licence nakon 2016. godine!“

Postojeće trajne Autodesk licence su i dalje važeće. Svako zadržava svoje trajne licence i može da ih koristi u skladu sa licencnim pravima. Ukoliko je Autodesk program pod aktivnim održavanjem („Maintenance Plan“), nastavlja se sa korišćenjem benefita koje pretplata pruža. Za više detalja o promenama kod trajnih Autodesk licenci pogledati sledeći link.

2. „Ne želim da se povežem na internet svaki put kad koristim Autodesk proizvod.“

Internet je neophodan za aktivaciju programa kada se prvi put pokreće iznajmljena licenca. Posle aktivacije Autodesk program će raditi bez interneta do 30 dana, nakon čega se mora povezati na internet radi provere licence, što omogućava novih 30 dana rada bez interneta. Obaveštenje se dobija 7 dana pre nego što je neophodno da se izvrši provera licence na internetu. Internet veza je uvek neophodna kako bi se koristili „cloud“ servisi.

3. „Svi moji fajlovi i projekti će automatski biti sačuvani na internetu.“

Fajlovi i projekti koji se formiraju pomoću iznajmljenih Autodesk licenci („Subscription“) čuvaju se lokalno. Korisnik zadržava sve lokalne podatke čak i ako prekine najam programa. Besplatna Autodesk programska rešenja mogu se koristiti za pregledanje podataka, a ukoliko je potrebna izmena iste se mogu iznajmiti.

4. „Uvek ću biti primoran da koristim najnoviju verziju Autodesk proizvoda.“

Dobija se mogućnost korišćenja najnovije verzije Autodesk programa, ali korisnik odlučuje kada želi da koristi noviju verziju programa. Iznajmljivanjem Autodesk licenci dobija se pravo korišćenja softvera tri prethodne verzija od trenutno aktuelne. Za više detalja o mogućnostima korišćenja prethodnih verzija Autodesk programa pogledati sledeći link.

5. „Neću imati mogućnost da koristim mrežnu licencu.“

Autodesk pruža mogućnost iznajmljivanja licence koja omogućava da više korisnika pristupa mrežnoj licenci. Ovo takođe može biti opcija ukoliko korisnik želi da koristi Autodesk proizvode ali ne želi da bude povezan na internet. Najam ovih licenci omogućava sve benefite kao i najam pojedinačnih licenci.

Autodesk Revit 2018 - Novine

Izašao je novi Revit 2018. Neke od novina u oblasti arhitekture i konstrukcije su:

 • Dynamo Player, koji je objavljen uz Revit 2017.1, sada je deo novog programa Revit 2018. Omogućava izvršenje skripti napravljenih u programu Dynamo.
 • Fajl napravljen u programu Navisworks može se uvesti u Revit kao link, kako bi i oni koji ne rade u programu Revit mogli da sarađuju sa onima koji rade u programu Revit. 
 • Od sada se parametri grupa i linkovanih modela mogu ubacivati u tabele.
 • Revit 2018 sada podržava uvoženje SAT i Rhino fajlova.
 • Od sada je dostupno više od 100 novih čeličnih veza uz Steel Connections for Revit add-in.
 • Armatura se sada može ubacivati u beton nestandardnog oblika, kao i u uvezene betonske elemente iz SAT fajlova i programa Autodesk InfraWorks.
 • Parametarsko definisanje položaja armature dostupno je i u 3D izgledu.
 • Uz novu opciju "Multistory Stair", mogu se efikasnije i lakše modelovati stepeništa koja prolaze kroz više etaža. 
 • Ograde i rukohvati se od sada mogu modelovati i na topografijama i dodavati na višeetažna stepeništa jednim klikom.

Više detalja možete pogledati na sledećoj adresi.

 

TeamCAD organizuje kurs Revit Architecture – Osnovni nivo

 

TeamCAD kao autorizovani Autodesk trening centar (Autodesk Authorised Training Center) organizuje kurs Revit Architecture – Osnovni nivo.

 • Početak kursa: ponedeljak 15. maj 2017. godine
 • Završetak kursa: petak 26. maj 2017. godine
 • Cena kursa: 240 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Na cenu treba dodati PDV u iznosu od 20%.
 • Fond časova: 24 školska časa sa sertifikovanim Autodesk instruktorom
 • Dinamika održavanja kursa: 4 školska časa u terminima ponedeljak/sreda/petak od 17.00 h.

Cena podrazumeva obuku u TeamCAD – Autodesk trening centru na Novom Beogradu, po principu jedan polaznik jedan računar (HP radne stanice).

Kurs je namenjen prvenstveno arhitektama i tehničarima. Za početni nivo, predviđeno je da se polaznici upoznaju sa osnovnim alatima programa. Kurs zahteva poznavanje rada u operativnom sistemu Microsoft Windows.

TEME: 

 • Osnove  programa
 • Početak izrade projekta
 • Osnove modelovanja u programu Revit Architecture – deo  1
 • Podešavanje vidljivosti elemenata modela
 • Dokumentacija - kotiranje i oznake
 • Osnove modelovanja u programu Revit Architecture – deo 2
 • Osnovne tehnike za analizu podataka
 • Priprema za štampu i prezentacija
 • Praktičan ispit

SERTIFIKAT: Posle praktičnog polaganja ispita polaznik dobija Autodeskov sertifikat u PDF formatu na engleskom jeziku o odslušanom kursu sa jedinstvenim brojem koji važi u celom svetu.

REFERENCE: TeamCAD je izvršio obuku za korišćenje programa AUTODESK REVIT ARCHITECTURE u sledećim kompanijama: ARCHIMONDE – Beograd, ARHILAB - Niš, BIRO 16 – Novi Sad, BIRO KONESKI – Niš, BIROPLUS - Beograd, BWK ENGINEERS – Beograd, CENTAR ZA ARHITEKTURU I DIZAJN – Niš, DA DIZAJNARHITEKTURA – Beograd, DBA - Novi Sad, ENERGOGROUP - Beograd, ENERGOPROJEKT ENTEL – Beograd, ENERGOPROJEKT INDUSTRIJA – Beograd, ENERGOPROJEKT VISOKOGRADNJA – Beograd,  GEMAX – Beograd, GRAĐEVINSKA DIREKCIJA SRBIJE – Beograd, HARPER DOWNIE MONTENEGRO - Herceg Novi, KAPA PROJEKT – Niš, LABYRINTH – Novi Sad, MAŠINOPROJEKT KOPRING – Beograd, NORTH ENGINEERING - Subotica, NIS NTC – Novi Sad, PHILLIP MORRIS – Niš, SOKO INŽENJERING – Beograd, SVS PROJEKT – Niš, STUDIO – Niš, TERMOENERGO INŽENJERING – Beograd, TEBODIN – Beograd...

 

Molimo Vas da prijavu izvršite što ranije zbog ograničenog broja mesta.

 

Lokacija: TeamCAD, Novi Beograd

Bulevar Mihaila Pupina 10V / II sprat / apt. 224

Kontakt telefon: 011 3015043

Kontakt email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

TeamCAD organizuje kurs Revit Structure – Osnovni nivo

  

TeamCAD kao autorizovani Autodesk trening centar (Autodesk Authorised Training Center) organizuje kurs Revit Structure – Osnovni nivo.

 • Početak kursa: utorak 16. maj 2017. godine
 • Završetak kursa: četvrtak 1. jun 2017. godine
 • Cena kursa: 240 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Na cenu treba dodati PDV u iznosu od 20%.
 • Fond časova: 24 školska časa sa sertifikovanim Autodesk instruktorom.
 • Dinamika održavanja kursa: 4 školska časa u terminima utorak/četvrtak od 17.00 časova.

Cena podrazumeva obuku u TeamCAD – Autodesk trening centru na Novom Beogradu, po principu jedan polaznik jedan računar (HP radne stanice).

Kurs je namenjen prvenstveno građevinskim inženjerima i tehničarima. Za početni nivo, predviđeno je da se polaznici upoznaju sa osnovnim alatima programa. Kurs zahteva poznavanje rada u operativnom sistemu Microsoft Windows. 

TEME:

 • Upoznavanje sa korisničkim okruženjem
 • Početak izrade novog projekta
 • Izrada tavanica i sistem greda
 • Izrada međuspratnih konstrukcija i krovova
 • Izrada temelja
 • Kotiranje, tabele i legende
 • Priprema dokumentacije
 • Praktičan ispit

SERTIFIKAT: Posle praktičnog polaganja ispita polaznik dobija Autodeskov sertifikat u PDF formatu na engleskom jeziku o odslušanom kursu sa jedinstvenim brojem koji važi u celom svetu.

REFERENCE: TeamCAD je izvršio obuku za korišćenje programa Autodesk Revit Structure u sledećim kompanijama: MAŠINOPROJEKT KOPRING – Beograd, BIRO KONESKI – Niš, NIS NTC – Novi Sad, TERMOENERGO INŽENJERING – Beograd, ENERGOPROJEKT INDUSTRIJA – Beograd, ENERGOPROJEKT ENTEL – Beograd, GRAĐEVINSKA DIREKCIJA SRBIJE – Beograd, INFRASTRUCTURE ENGINEERING SERVICES – Beograd, TEBODIN – Beograd, INSTITUT ZA RUDARSTVO I METALURGIJU - Bor...

 Molimo Vas da potvrdu prisustva izvršite što ranije zbog ograničenog broja mesta.

 

Lokacija: TeamCAD, Novi Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 10V / II sprat / apt. 224

Kontakt telefon: 011 3015043

Kontakt email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.