+381 (0)11 3015043 / 3131864   

 

 • Početak:

Autodesk dan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu

U organizaciji Departmana za proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i kompanije TeamCAD - Autodesk Gold partnera, 30. novembra 2017. godine održana je prezentacija najnovijih Autodesk rešenja u oblastima proizvodnog mašinstva i visokogradnje. 

U prvom delu predavanja prikazan je Autodesk koncept izrade digitalnog proizvoda, kao i rešenja i programi iz oblasti proizvodnog mašinstva: Autodesk Inventor Professional, CAM rešenje Autodesk HSM, Autodesk Factory Design, Autodesk Navisworks. Drugi blok predavanja je obuhvatio Autodesk BIM rešenja za visokogradnju: Autodesk Revit Structure, Autodesk Advance Steel, Autodesk Robot kao i rešenja na bazi Autodesk cloud servisa za kolaboraciju BIM 360. U trećem delu je prezentirano Autodesk rešenje za praćenje 2D i 3D tehničke dokumentacije Autodesk Vault. 

TeamCAD se posebno zahvaljuje dr Slobodanu Tabakoviću na pomoći i organizaciji kao i studentima i asistentima koji su svojim interesovanjem i aktivnim učestvovanjem doprineli uspešnosti ovog događaja.

Fotografije sa ovog događaja možete naći na našoj Facebook prezentaciji

TeamCAD organizuje kurs Advance Steel 

TeamCAD kao autorizovani Autodesk trening centar (Autodesk Authorised Training Center) organizuje kurs Advance Steel.

 • Početak kursa:    ponedeljak 18. decembar 2017. godine
 • Završetak kursa: petak 29. decembar 2017. godine 
 • Cena kursa:        300 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Na cenu treba dodati PDV u iznosu od 20%.
 • Fond časova:      24 školska časa sa sertifikovanim Autodesk instruktorom
 • Dinamika održavanja kursa: 4 školska časa u terminima ponedeljak/sreda/petak od 17:00 h  

Cena podrazumeva obuku u TeamCAD – Autodesk trening centru na Novom Beogradu. 

Sertifikat: Posle praktičnog polaganja ispita polaznik dobija Autodeskov sertifikat u PDF formatu na engleskom jeziku o odslušanom kursu sa jedinstvenim brojem koji važi u celom svetu.

Molimo Vas da potvrdite prisustvo na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TeamCAD zadržava pravo da otkaže kurs ukoliko ne bude dovoljno prijavljenih polaznika.

 

Lokacija: TeamCAD, Novi Beograd

Bulevar Mihaila Pupina 10V / II sprat / apt. 224

11070 Novi Beograd

Kontakt telefon: 011 3015043

 

 

 

 

25% popusta do kraja godine za program AutoTURN

Izdanje programa AutoTURN 10.1 je dokaz da je AutoTURN na tržištu i dalje vodeći softver za analize kretanja vozila. Istraživanja i testiranja na terenu potvrđuju rezultate AutoTURN simulacija, pružajući korisnicima rad sa najsigurnijim rešenjem za analizu putanje vozila. Istraživanjem i inovacijama, kompanija TRANSOFT SOLUTIONS nastavlja rad na novim alatima uz stalno ažuriranje biblioteke vozila. 

Zašto odabrati AutoTURN? 

 •   Izuzetna podrška korisnicima
 •   25 godina inženjerskog iskustva
 •   Podržava više CAD platformi
 •   Minimalna kriva učenja
 •   Bez skupih modela za pretplatu

Popust važi do 29. decembra 2017. godine i odnosi se na cenu nabavke nove licence, upgrade ili crossgrade na AutoTURN Lite 10.1, AutoTURN 10.1 ili AutoTURN Pro 10.1. Popust važi samo ukoliko se licenca poruči u kombinaciji sa MAP-om. Ponuda se ne može kombinovati sa bilo kojim drugim promocijama ili popustima i važi samo za EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika).

Video prezentacija programa AutoTURN 

Vebinar stranica sa prezentacijama osnovnih i naprednih funkcija programa AutoTURN 

Nove funkcije programa AutoTURN

 • Inteligentna orijentacija vozila

          AutoTURN 10.1 definiše orijentaciju vozila na osnovu geometrije crteža. Brza orijentacija vozila vrši se poravnavanjem polazne pozicije vozila na liniju trake, ivičnjak ili ostrvo, pre izvođenja simulacije.

 • Prilagođavanje profila vozila 3D analizi

          AutoTURN Pro 10.1 omogućava definisanje profila i modela vozila za unapređenu 3D analizu. Korišćenjem detaljnog profila za modelovanje krovne linije kao i donje površine vozila, sprečava se lažno pozitivan rezultat simulacije.

 

TeamCAD je zvanični distributer kompanije TRANSOFT SOLUTIONS  za područje Srbije za programe: AutoTURN, Torus Roundabouts, NEXUS Intersections, ROAD CEM, Park CAD, GUIDE Sign, OTISS, AviPLAN, ArcPORT, SkySAFE… 

TeamCAD je Autodesk Gold partner za područje Srbije.

Ukoliko imate dodatna pitanja, predloge ili sugestije slobodno nas kontaktirajte. 

Kontakt telefon: 011 301 50 43

Kontakt e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

Održan V-Ray Day u Beogradu!

 

U organizaciji kompanija Chaos Group i TeamCAD 23. novembra 2017. u hotelu 88 Rooms, u Beogradu održan je V-Ray Day. Za događaj je vladalo veliko interesovanje. U prvom delu programa prikazana su Chaos Group rešenja na bazi Autodesk rešenja za modelovanje i vizuelizaciju u arhitekturi, dok je drugi deo bio posvećen rešenjima za vizuelne efekte u filmovima, video igrama, reklamama...

Predavanja o Chaos Group proizvodima (V-Ray za Revit, V-Ray za 3ds Max, V-Ray za SketchUp, VRscans, Phoenix FD) održao je Javor Stojkov, CG specijalista iz kompanije Chaos Group. Javor je na veoma interesantan i praktičan način predstavio novine u najnovijim verzijama programa. Prisutnim kolegama je preneo i niz korisnih saveta za efikasniji i lakši rad u pomenutim programima.

Đorđe Ilić, naš poznati 3D umetnik, održao je slikovito predavanje, između ostalog, i o svom poznatom projektu za Porsche Legend 964. Gosti su imali priliku da čuju zanimljivu priču o početku njegove karijere, kao i razlozima zašto se odlučio za izradu svog najpoznatijeg projekta. Đorđe je predstavio ceo proces rada na projektu za Porsche, sa osvrtom na programe koje je najviše koristio – Autodesk 3ds Max i V-Ray za 3ds Max. Prisutni su, takođe, dobili mnogo saveta o tome kako da ubrzaju proces rada, a dobiju zadovoljavajući kvalitet.

TeamCAD se zahvaljuje kolegama iz kompanije Chaos Group, Mileni Stefanovoj, Chaos Group teritorijalnom menadžeru za teritoriju Balkana i Južne Amerike, i Javoru Stojkovu, CG specijalisti iz kompanije Chaos Group, našem poznatom mladom 3D umetniku Đorđu Iliću, kao i svim ostalim gostima koji su svojim interesovanjem i aktivnim učestovanjem doprineli uspešnosti V-Ray Day-a.

Fotografije sa ovog događaja možete naći na našoj Facebook prezentaciji

 

3DS Max 2018.3 – Simulacije fluida

3DS Max Ideas forum sadrži skup predloga korisnika za nove alate u programu 3DS Max. Kao jedan od najtraženijih alata, 3DS Max 2018 je u verziji 3 dobio alate za formiranje i simulaciju fluida. Od verzije 2018.3 za 3DS Max moguće je formirati fluide direktno u programu bez potrebe za dodatnim aplikacijama. Pored alata za formiranje fluida ova verzija donosi i alate za formiranje sila koje mogu da deluju na fluide, partikle ili geometrije.

Više informacija o verziji 2018.3 kao i video uputstvo koje opisuje kako se formiraju fluidi možete pogledati na sledećem linku

 

 

Webinar: LOD - Level of Development 

 

Ukratko rečeno LOD predstavlja nivo razvijenosti 3D modela. 

Kao što je propisano šta treba da sadrži idejni, glavni i projekat za izvođenje, tako i LOD100, LOD200, LOD300, LOD350 i LOD400 propisuju sadržaj i stepen razvijenosti BIM modela.

Planirano je da Webinar pod nazivom: LOD BIM softver i ažuriran LOD 2017 specifikacija bude održan 30.11.2017.

Agenda webinara obuhvata sledeće teme:

1. Šta je LOD?

2. Upravljanje LOD sa novim softverima

3. Zašto je LOD neophodan za uspeh projekta

4. Definisanje LOD za BIM Execution Plan

 

Više o ovome možete pogledati i prijaviti se na ovom linku.

LOD 2017 specifikacija može se preuzeti sa ovog linka

 

TeamCAD održao besplatan Autodesk Advance Steel / Autodesk Robot seminar u Subotici

U ponedeljak 13.11.2017. godine TeamCAD inženjeri održali su jednodnevni seminar u Subotici. Tema seminara je bila upoznavanje sa programima Autodesk Advance Steel i Autodesk Robot Structural Analysis Professional. Svi prisutni su mogli da se upoznaju sa alatima za modelovanje i izradu radioničke dokumentacije u programu Advance Steel za čeličnu konstrukciju, kao i analizama opterećenja i dimenzionisanjem elemenata konstrukcije kroz Robot Structural Analysis Professional. 

U drugom delu seminara razmatrani su i problemi sa kojima se korisnici programa susreću u praksi kako bi uz pomoć Autodesk inženjera došli do odgovora na sporna pitanja.

Zahvaljujemo se učesnicima radionice na interesovanju i saradnji. 

Za buduće seminare pratite informacije na TeamCAD web sajtu.

 

TEAMCAD ORGANIZUJE KURS REVIT ARCHITECTURE – OSNOVNI NIVO

TeamCAD kao autorizovani Autodesk trening centar (Autodesk Authorised Training Center) organizuje kurs Revit Architecture – Osnovni nivo.

Početak kursa:    ponedeljak 04. decembar 2017. godine

Završetak kursa: petak 15. decembar 2017. godine 

Cena kursa:        240 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Na cenu treba dodati PDV u iznosu od 20%.

Fond časova:      24 školska časa sa sertifikovanim Autodesk instruktorom

Dinamika održavanja kursa: 4 školska časa u terminima ponedeljak/sreda/petak od 17:00 h  

Cena podrazumeva obuku u TeamCAD – Autodesk trening centru na Novom Beogradu.

Kurs je namenjen prvenstveno arhitektama i tehničarima. Za početni nivo, predviđeno je da se polaznici upoznaju sa osnovnim alatima programa. Kurs zahteva poznavanje rada u operativnom sistemu Microsoft Windows.

TEME: 

• Osnove  programa

• Početak izrade projekta

• Osnove modelovanja u programu Revit Architecture – deo  1

• Podešavanje vidljivosti elemenata modela

• Dokumentacija-kotiranje i oznake

• Osnove modelovanja u programu Revit Architecture – deo 2

• Osnovne tehnike za analizu podataka

• Priprema za štampu i prezentacija

• Praktičan ispit

SERTIFIKAT: Posle praktičnog polaganja ispita polaznik dobija Autodeskov sertifikat u PDF formatu na engleskom jeziku o odslušanom kursu sa jedinstvenim brojem koji važi u celom svetu.

REFERENCE: TeamCAD je izvršio obuku za korišćenje programa AUTODESK REVIT ARCHITECTURE u sledećim kompanijama: ARCHIMONDE – Beograd, ARHILAB - Niš, BIRO 16 – Novi Sad, BIRO KONESKI – Niš, BIROPLUS - Beograd, BWK ENGINEERS – Beograd, CENTAR ZA ARHITEKTURU I DIZAJN – Niš, DA DIZAJNARHITEKTURA – Beograd, DBA - Novi Sad, ENERGOGROUP - Beograd, ENERGOPROJEKT ENTEL – Beograd, ENERGOPROJEKT INDUSTRIJA – Beograd, ENERGOPROJEKT VISOKOGRADNJA – Beograd,  GEMAX – Beograd, GRAĐEVINSKA DIREKCIJA SRBIJE – Beograd, HARPER DOWNIE MONTENEGRO - Herceg Novi, KAPA PROJEKT – Niš, LABYRINTH – Novi Sad, MAŠINOPROJEKT KOPRING – Beograd, NORTH ENGINEERING - Subotica, NIS NTC – Novi Sad, PHILLIP MORRIS – Niš, SOKO INŽINJERING – Beograd, SVS PROJEKT – Niš, STUDIO – Niš, TERMOENERGO INŽENJERING – Beograd, TEBODIN – Beograd...

 

Molimo Vas da prijavu izvršite što ranije zbog ograničenog broja mesta na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TeamCAD zadržava pravo da otkaže kurs ukoliko ne bude dovoljno prijavljenih polaznika.

 

Lokacija: TeamCAD, Novi Beograd

Bulevar Mihaila Pupina 10V / II sprat / apt. 224

Kontakt telefon: 011 3015043

Kontakt email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Šta je BIM, šta je BIM skala?

 

Ovim terminom smo „bombardovani“ sa svih strana, i kao objašnjenje često nudimo objašnjenje koje smo čuli ili pročitali.

Ovde to nije slučaj (ili se zavaravam).

 

Prvo B.I.M. da rastavimo na činioce i definišemo značenje svakog od njih.

 

B = Buliding (objekat, konstrukcija, građevina, izgradnja, izrada, stvaranje, konstruisanje...)

   1. Fizički objekat

   2. Proces spajanja nezavisnih delova u celinu

   Prvu prepreku predstavljaju dve različite definicije pojma building.  Pitanje je Koji od ovih termina odgovara pojmu u akronimu? Odgovor će biti razjašnjen nakon analize ostalih termina.

 

Continue Reading

V-Ray Day u Beogradu

 

 

V-Ray Day u Beogradu

Mesto: Hotel 88Rooms

Vreme: 23.novembar 2017. godine

Organizatori:  Chaos Groupi TeamCAD

 

 

Pozivamo vas da prisustvujete celodnevnom V-Ray Day događaju i saznate više o arhitektonskoj vizuelizaciji (Arch Viz) i vizuelnim efektima u filmovima, video igrama, reklamama... (VFX).

Prepodnevni blok je posvećen arhitektonskoj vizuelizaciji – Arch Viz sa fokusom na najnovije mogućnosti programa V-Ray for Revit, V-Ray for 3ds Max i V-Ray for SketchUp.

Popodnevni blok je planiran za VFX prezentacije na programima V-Ray for Maya i V-Ray for Phoenix FD i predavanje umetnika Đorđa Ilića o programima VRscans i 3ds Max.

 

Agenda događaja:

 

ARCH VIZ SESIJA 

09:00 Registracija učesnika

09:30 Faster, Easier Renders in V-Ray 3.6 for SketchUp

10:20 Built for Architects and Designers: V-Ray for Revit

11:05 Kafe pauza

11:20 VRscans’ Incredible Materials

12:00 Masterclass: Rendering Exteriors in V-Ray for 3ds Max

 

VFX SESIJA

14:00 Registracija učesnika

14:30 Supercharge your VFX with V-Ray for Maya

15:20 Realistic Fluid Dynamics in Phoenix

16:05 Kafe pauza

16:20 Djordje Ilic - Creating a Porsche 964 with V-Ray for 3ds Max

17:25 Q&A with local VFX artists

18:00 Koktel

 

Predavači:

Yavor Stoykov

CG Specijalista – Chaos Group

3D umetnik sa 7 godina iskustva u polju 3D modelovanja. Završio je master na Univerzitetu za arhitekturu, građevinu i geodeziju. Pre nego što je počeo da radi za Chaos Group, radio je u arhitektonskom studiju. Pridružio se Chaos Group timu 3D umetnika 2010. godine. Od tada je jedan od vodećih ljudi za kreiranje V-Ray trening programa.

 

Đorđe Ilić

Lighting Artist/ 3D Generalist - Double Negative

Đorđe je rođen u Novom Sadu, gde je pohađao školu za slikarstvo. Tokom školovanja, zainteresovao se za 3D, i nastavio da istražuje tu oblast. Trenutno radi za kompaniju Double Negative iz Londona.

 

 

Učešće na V-Ray Day događaju je bez kotizacije

Ukoliko ste zainteresovani, molimo Vas da potvrdite svoje prisustvo  na ovoj adresi

Za više informacija, posetite V-Ray Day Chaos Group zvaničnu stranu

 

Ukoliko imate dodatna pitanja, predloge ili sugestije slobodno nas kontaktirajte.

 

Kontakt telefon: 011 3015043

Kontakt osoba: Anđelija Sandić, d.i.a.

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.