+381 (0)11 3015043 / 3131864   

 

  • Početak:

Projekat Draco

Projekat Draco je aplikacija u fazi razvoja iz Autodesk Research centra i omogućava skiciranje i pravljenje animacija na jedan drugačiji način. Projekat Draco je već osvojio tri nagrade naACM's CHI 2014 conference  SIGGRAPH 2014 Studio. Aplikacija je dostupna za testiranje na iPAD uređajima.

Obeležavanje na A360 Web

Dugo očekivana komanda za obeležavanje i komentarisanje modela predstavljena je na A360 u svojoj beta verziji. Pomoću ovog alata mogu se označavati pojedini delovi, upisivati komentari i naznačavati tačke interesa. Obzirom da je ovaj portal u okviru Autodesk Cloud servisa, A360 je dostupan sa bilo kog pretraživača ili sa namenskih aplikacija za prenosive uređaje i računare. Korisna adresa.

 

 

Autodesk Research

Autodesk Research se bavi inovacijama i otkrićima u različitim oblastima, a cilj je unapređenje znanja postojećih i novih korisnika. Autodesk Research sarađuje sa istraživačima i univerzitetima širom sveta. Korisna adresa.

Autodesk University 2015 - besplatna predavanja

Na sledećoj adresi mogu se pogledati neka od predavanjaza Autodesk programekoja su održana prošle godine u Las Vegasu.Za pojedina predavanja postojii određena literatura koja se može besplatno preuzeti.

3DS Max CFD vizuelizacija

3DS Max kao kao alat za modelovanje, vizuelizaciju i animaciju se povezao sa programom Autodesk Simulation CFD  kroz dodatak “Extension 2”. Dodatak  “Extension 2” je besplatan za sve Autodesk korisnike koji su u pretplati. Na sledećoj adresi može se pogledajti na koji način se generiše, animira i vizuelizuje CFD simulacija pomoću ova dva programa.