+381 (0)11 3015043 / 3131864   

 

  • Početak:

Pogodnosti za korisnike programa Autodesk Inventor koji su u pretplati

Od 30. oktobra 2015. godine svi klijenti Autodeska koji imaju pretplatu za program Autodesk Inventor, imaće pristup novim alatima u okviru ovog programa. Neki od dodatnih alata su:

  • Shape Generator – omogućava dobijanje optimalnog dizajna proizvoda na osnovu zadatih uslova,
  • ForceEffect – analiza konceptualnog dizajna proizvoda integracijom programa Autodesk ForceEffect i Autodesk ForceEffect Motion sa programom Autodesk Inventor.

Više o dodatnim alatima koji će se nalaziti u postojećoj verziji programa Autodesk Inventor 2016 možete pogledati na sledećoj adresi.

Ukidanje Autodesk trajnih licenci

 

Trajne licence pojedinačnih programa biće u prodaji do 31. januara 2016. godine.

Trajne licence Design & Creation Suite paketa biće u prodaji do 31. jula 2016. godine.

 

Trajne licence pojedinačnih programa kupljene pre 31. januara 2016., kao i trajne licence Design & Creation Suite paketa kupljene pre 31. jula 2016. ostaće u vašem trajnom vlasništvu, a vi ćete zadržati sva korisnička prava nad tim licencama i posle navedenog datuma.

Ukoliko posedujete trajne licence sa jednogodišnjim održavanjem (Maintenance Subscription), i ubuduće ćete dobijati nove verzije softvera i moći ćete da koristite sva ostala prava i pogodnosti koje proizlaze iz pretplate, sve dok obnavljate pretplatu (Maintenance Subscription) za trajne licence u vašem vlasništvu.

Zašto Autodesk uvodi ove promene?

Način na koji projektujemo i konstruišemo rapidno se menja, a to menja i alate koje koristimo za to, kao i način na koji kompanije i pojedinci kupuju i pristupaju tim alatima. Iznajmljivanje (Desktop Subscription) korisnicima nudi bolje korisničko iskustvo, nižu ulaznu cenu i mogućnost da plaćaju za Autodeskove Cloud proizvode i usluge onoliko dugo koliko su im potrebne: mesečno, kvartalno, godišnje i višegodišnje.

Iznajmljena (Desktop Subscription) licenca je vezana za korisnika, a ne za računar, što olakšava pristup softveru i održavanje softvera ažurnim. Autodesk će u ponudi zadržati sve vrste pretplata koje su trenutno dostupne nastojeći da ih u narednim mesecima prilagodi potrebama pojedinaca, timova i kompanija. Tako ćete, na primer, moći da se pretplatite na pojedinačni proizvod ili paket proizvoda uz mogućnost izbora pojedinačnog ili mrežnog licenciranja. Ovakav izbor daje korisnicima priliku da zaštite dosadašnje ulaganje u Autodeskovu tehnologiju, kao i da se pripreme za period posle prestanka prodaje trajnih licenci.

Naša predanost vama, našem korisniku

Autodesk i TeamCAD kao Autodeskov partner, biće vam zajedno na raspolaganju u toku ovog perioda, kako bi prelaz na novi način licenciranja prošao što bezbolnije i kako bismo mogli na vreme i primereno da reagujemo na svaku moguću situaciju. Trudićemo se da vam blagovremeno pružimo informacije o predstojećim promenama, kako biste mogli da se pripremite za njih i da na vreme donesete važne odluke.

Imate li pitanja o ovim promenama?

Detaljnije informacije možete pronaći na Autodeskovoj stranici sa Često postavljanim pitanijma (FAQ).

Osim stranice sa često postavljanim pitanjima, možete da posetite i Autodeskov Perpetual License Changes Forum. Na forumu možete da pratite diskusiju o promenama koje su u toku ili da se i sami aktivno uključite.

Autodesk je pripremio i Vodič za korisnike (PDF) kratki dokument o različitim modelima licenciranja i faktorima koji mogu da utiču na izbor modela koji vam najviše odgovara.

 

TeamCAD predstavio Autodesk rešenja u oblasti mašinske industrije

Departman za proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka organizovao je 25. i 26 septembra u Hotelu „Ceptor“ na Andrevlju XII naučno-stručnu konferenciju MMA pod motom „Fleksibilne tehnologije“, nastavljajući tako tradiciju dugu skoro četrdeset godina. Pred oko 50 prisutnih učesnika seminara TeamCAD je predstavio najnovija rešenja kompanije Autodesk za 2016. godinu u oblasti mašinske industrije.

Ovim putem želimo da se zahvalimo kolegama sa Departmana za proizvodno mašinstvo, koji su nam omogućili prezentaciju Autodesk programskih rešenja. Takođe želimo da se zahvalimo svima koji su prisustvovali prezentaciji. Ostale fotografije mogu se pogledati na našoj facebook stranici.

Korisna adresa.

Autodesk i TeamCAD na Danima projektanata kompanije Schneider Electric

Kompanija Schneider Electric je održala tradicionalni Dan projektanata 25.9.2015. godine. Predstavljanje nove generacije Schneider Electric proizvoda: frekventni regulatori - ALTIVAR PROCESS i Struxtureware: Power Monitoring i Power Scada Expert v8.0., organizovano je na brodu uz krstarenje Savom i Dunavom.

Kompanije Schneider Electric i Autodesk su u januaru 2015. godine objavile strateško partnerstvo u razvoju Building Lifecycle Management-a koji predstavlja treću fazu implementacije Building Information Modeling-a, i omogućava projektovanje, izgradnju i upravljanje objektima na bazi jedinstvenog međuoperativnog informacionog modela.

TeamCAD je imao posebno zadovoljstvo da predstavi Autodesk BIM rešenja, kao i korišćenje Schneider Electric proizvoda u okruženju Autodesk Revit MEP. Pored toga, predstavili smo I Schneider Electric programski dodatak za Autodesk Revit, pod nazivom LayoutFAST, koji značajno olakšava upravljanje i projektovanje elektroinstalacija.

Ovim putem se zahvaljujemo kolegama iz kompanije Schneider Electric na gostoprimstvu i saradnji, kao i kolegama koji su prisustvovali prezentaciji.

Fotografije sa prezentacije možete pogledati na našoj Facebookstrani.

Korisne adrese:

www.bim-schneider-electric.com

www.bimobject.com

http://investors.autodesk.com/mobile.view?c=117861&v=203&d=1&id=2009145

Autodesk FORMIT – Arhitektonsko modelovanje na tabletu ili webu

FormIt je Autodeskovo web rešenje namenjeno arhitektama kako bi lako i brzo mogli da skiciraju volumene, podele rešenje sa drugima, analiziraju i bolje sagledaju sam koncept. Nakon inicijalnih skica dobijeni projekat se može prebaciti u Revit kako bi se nastavilo sa izradom projekta. Program je smešten na webu u okviru Autodeskovog Cloud 360 portala, što olakšava pristup jer nije potrebna nikakva instalacija.

Program možete probati besplatno na sledećoj adresi.

Connected Future

Connected Future omogućava svima koji to žele, da utiču na razvoj novih proizvoda koji će imati pozitivan uticaj na sve aspekte naših života. To je prilika za dizajnere i inženjere da razvijaju nove proizvode koji će se koristiti u budućnosti. Korisna adresa.

Autodesk i Windows 10

Autodesk još uvek ne poseduje zvaničnu potvrdu da su softveri kompatibilni sa operativnim sistemom Windows 10. Većina Autodeskovih softvera (verzija 2016) je testirana na Windows 10 platformi, međutim potrebna su dodatna testiranja kako bi Autodesk mogao da objavi da su proizvodi potpuno kompatiblini sa pomenutim operativnim sistemom. Verzije 2013-2015 još uvek nisu testirane, ali će blagovremeno biti objavljeni rezultati provere kompatibilnosti sa Windowsa 10. Verzije softvera starije od 2013 neće se ni testirati na novom operativnom sistemu (Windows 10), tako da niko ne može garantovati da će raditi na istom.

Informacije su preuzete sa sledećeg linka.

Iz našeg iskustva, verzije Autodesk softvera 2015 i 2016 rade na operativnom sistemu Windows 10. Na pojedinim računarima bilo je potrebno podešavanje .NET 4.6, ali generalno nije bilo većih smetnji.Što se tiče verzije operativnog sistema Windwos 10. naša kompanija je testirala Autodeskov softver samo na Windows 10 pro operativnom sistemu i generalno smo zadovoljni radom na Windows 10.

Tekst napisao: Igor Lekić

Regionalni centar ELEKTROVOJVODINA – Autodesk Revit MEP korisnik

Regionalni centar ELEKTROVOJVODINA je kompanija koja se bavi distribucijom električne energije. U cilju daljeg unapređenja rada, kao i sigurnije i kvalitetnije distribucije električne energije kompanija uvodi program Autodesk Revit MEP kao alat za projektovanje. Inženjeri ove kompanije prošli su obuku za korišćenje programa Autodesk Revit MEP. Korisna adresa.

TeamCAD jedan od sponzora Prve CGS konferencije u Beogradu

Dana 15. oktobra 2015. godine održana je Prva CGS konferencija u Beogradu na kojoj su predstavljene najnovije CAD i BIM tehnologije u procesima planiranja, gradnje i održavanja objekata (puteva, železnica, mostova, uređenje vodotokova, električnih vodova i sl.). CGS konferencija je namenjena građevinarima, geodetama, stručnjacima iz oblasti saobraćajne infrastrukture te svima koji su povezani s procesima planiranja, gradnje i održavanja objekata i koji žele da olakšaju odnosno da ubrzaju svoj rad uz pomoć informacionih tehnologija. Pred više od 250 učesnika na konferenciji su predavali priznati domaći i strani stručnjaci. 

TeamCAD je bio jedan od sponzora CGS konferencije.

Ovim putem se zahvaljujemo kolegama iz CGS-a na pozivu za učešće na konferenciji kao i na odličnoj organizaciji i izuzetnoj gostoprimljivosti.

Fotografije sa događaja možete pogledati na našoj Facebook prezentaciji.

 

Autodesk je lansirao probnu verziju programa za analizu reakcija konstrukcije

React Structure je program koji služi za analizu reakcija konstrukcije. Platforma je namenjena građevinskim inženjerima koji svoj rad oslanjaju na BIM (Building information modeling) proces. Ovaj program se nadovezuje na postojeću Autodeskovu platformu Robot Structural Analysis. Opširnije možete pročitati na linku.


Service Pack za AutoCAD Map 3D 2016

U nastavku napora da se poboljša kvalitet i stabilnost proizvoda, Autodesk je objavio Service Pack za AutoCAD Map 3D 2016. Pre primene ove dopune, sva prilagođavanja programa koja su definisana od strane korisnika potrebno je skloniti na sigurno mesto i zatim ih ponovo uvesti posle uspešno instalirane ispravke. Korisna adresa.