http://coleface.com.au/z9031/2222            TeamCAD webShop    iota local wallet +381 (0)11 3015043 / 3131864        

Analiza konstrukcije budućnosti

http://lagkassan.se/8033/2937 Autodeskov pristup potrebama tržišta za softverska rešenja analize konstrukcija uvek je imao visok prioritet. Razvoj softvera Autodesk Robot Structural Analysis pružio je alate za rešavanje širokog spektra problema u oblasti statičke i dinamičke analize konstrukcija. 

Trendovi kao što su povećanje kompleksnosti objekata i globalizacija timova utiču na promenu uloge građevinskog inženjera. Predviđa se sve veća potreba za komunikacijom među stručnjacima različitih oblasti, kao i za naprednim alatima namenjenim modelovanju konstrukcije. Uz ove trendove i napredak tehnologije promeniće se način na koji timovi rešavaju zadatke.

Očekivane su i promene softvera u sledećim pogledima:

  • Jednostavnost - Pojednostavljen korisnički interfejs i olakšan rad u softveru. 
  • Prilagodljivost - Sposobnost da se softver prilagodi potrebama korisnika. Alati koji omogućavaju korisniku da izmeni i dopuni mogućnosti i funkcije softvera kroz API.
  • Optimizacija - Generativni dizajn, tzv Computational Design, pruža mogućnost provere većeg broja mogućnosti u toku kraćeg vremenskog perioda. Uz generativne algoritme inženjeri će biti u mogućnosti da mnogo detaljnije analiziraju širi spektar opcija. 
  • Automatizacija - Maksimalno ubrzavanje što većeg broja uobičajenih procesa od konceptualnog rešenja, analize konstrukcije, dimenzionisanja elemenata i izrada grafičke i numeričke dokumentacije. 

U poslednjem periodu je primećen porast potražnje softverskih rešenja za analizu konstrukcije koja su BIM orjentisana bazirana na cloud-u. 

Neke od prednosti analiziranja konstrukcije softverom u cloud-u su:

  • Brže sagledavanje opcija u ranim fazama projektovanja.
  • Poboljšana kontrola kvaliteta korišćenjem automatizovanih procesa analize i kontrole.
  • Open-source modifikacija. Otvoren API u kombinaciji sa vizuelnim programiranjem pruža mogućnost korisnicima da formiranju nove alate za specifične potrebe.

Više o ovome možete pogledati na sajtu.